Orașul Herson, capturat de ruși, a rămas fără mâncare: "Nu știu cât timp pot supraviețui așa"

Orașul Herson, capturat de ruși, a rămas fără mâncare: "Nu știu cât timp pot supraviețui așa"

Orașul Herson, situat în sudul Ucrainei, capturat de Rusia săptămâna trecută, se confruntă cu o problemă gravă: a rămas fără mâncare.

Hussain, care locuiește acolo cu soția și fiica sa de trei ani, a declarat pentru BBC că în oraș este liniște, rușii nu mai bombardează, dar magazinele sunt goale, iar oamenii au rămas fără mâncare.

El spune că în momentul de față nu există o rută clară și sigură de ieșire din oraș, iar mulți care au încercat să plece s-au întors.

„Lucrurile au fost calme în oraș, nu vezi trupe ruse pe străzi în timpul zilei. Cred că problema orașului nu este războiul acum, ne confruntăm cu două probleme diferite. Supermarketurile noastre sunt goale, nu găsești nimic comestibil”, a spus el.

ADVERTISING

Hussain mai are doar chipsuri și ciocolată în casă. „Nu știu cât timp pot supraviețui așa”, a subliniat el.

Bărbatul a mai declarat că au venit în oraș câteva camioane cu mâncare, dar există cozi de sute de oameni.

Oficiali ucraineni au confirmat, săptămâna trecută, capturarea oraşului Herson de către armata rusă. Este cel mai mare oraş capturat de forţele ruse de la începutul invaziei.

Ulterior, autoritățile din Herson au impus locuitorilor săi un set de reguli, astfel încât viața lor să nu fie pusă în pericol. Aceștia au fost sfătuiți să nu conducă autoturismele cu viteză, să fie pregătiți să oprească la semnalul soldaților ruși și să nu îi provoace.

ADVERTISING

Urmăreşte LIVE TEXT evenimentele din Ucraina în a 13-a zi de război


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇