Cel puţin zece oameni, inclusiv copii, au murit într-un atac al ruşilor la Sumî (Video)

Cel puţin zece oameni, inclusiv copii, au murit într-un atac al ruşilor la Sumî (Video)

Mai mult de zece persoane au fost ucise în lovituri aeriene asupra oraşului Sumî din nord-estul Ucrainei, potrivit autorităţilor locale.

”În unele localităţi au fost bombardate clădiri rezidenţiale”, a declarat Dmitro Jiviţki, şeful administraţiei regionale din Sumî, într-un comunicat postat pe Facebook, marţi dimineaţă, citat de DPA.

El a precizat că mai multe case au fost distruse când o bombă a lovit în apropiere de centrul oraşului Sumî. Mai mult de zece persoane au fost ucise, inclusiv copii, a spus el.

ADVERTISING

De asemenea, patru soldaţi ucraineni au fost ucişi în ceea ce Jiviţki a descris drept "o luptă inegală cu armata rusă". Informaţia nu a putut fi verificată iniţial în mod independent.

Urmăreşte LIVE TEXT evenimentele din Ucraina în a 13-a zi de război

Între timp, ministrul Infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, a estimat la peste 10 miliarde de dolari pagubele provocate infrastructurii de transport a Ucrainei de invazia rusă.

Aceasta include poduri, linii de cale ferată şi aeroporturi, a spus ministrul, în declaraţii publicate în ediţia de marţi a ziarului Ukrainska Pravda.

ADVERTISING

Oficialul ucrainean a afirmat că pagubele ar putea fi reparate în doi ani şi că se bazează pe ajutorul extern pentru reconstrucţie.

Rusia a oferit o nouă încetare a focului în Ucraina pentru marţi, a declarat luni ambasadorul Moscovei la Naţiunile Unite, Vasili Nebenzia, pe fondul eforturilor de a pune civilii în siguranţă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇