Putin anunţă că nu va trimite recruţi şi rezervişti în Ucraina

Putin anunţă că nu va trimite recruţi şi rezervişti în Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a precizat că recruţii şi rezerviştii nu participă la operaţiunile militare din Ucraina şi nu vor face acest lucru.

“Aş vrea să subliniez că recruţii nu participă şi nu vor participa la ostilităţi şi că nu va exista o chemare a rezerviştilor”, a spus Putin, într-un mesaj video, cu ocazia Zilei internaţionale a Femeii, postat pe site-ul Kremlinului.

“La misiuni participă doar trupe profesioniste”, a adăugat el, citat de TASS.

Vladimir Putin s-a adresat mamelor, soţiilor, surorilor şi iubitelor soldaţilor “care sunt acum în luptă şi apără Rusia într-o operaţiune militară specială”.

ADVERTISING

“Înţeleg cât de îngrijorate sunteţi pentru cei iubiţi. Puteţi fi mândre de ei, cum toată ţara este mândră de ei şi este îngrijorată împreună cu voi”, a afirmat preşedintele rus.

Pentagonul a confirmat luni că Rusia recrutează mercenari sirieni cu experienţă de gherilă urbană pentru a combate în Ucraina.

"Noi credem că informaţiile potrivit cărora ruşii recrutează combatanţi sirieni pentru a-şi extinde forţele în Ucraina sunt veridice", a afirmat purtătorul de cuvânt al ministrului Apărării, John Kirby.

ADVERTISING

Urmăreşte LIVE TEXT evenimentele din Ucraina în a 13-a zi de război


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇