Ruşii au bombardat un mall din Kiev, unde mai mulţi oameni au murit. Primarul anunţă o nouă interdicţie de circulaţie

Ruşii au bombardat un mall din Kiev, unde mai mulţi oameni au murit. Primarul anunţă o nouă interdicţie de circulaţie

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a anunţat că o nouă interdicţie de deplasare va fi instituită în capitala ucraineană începând de luni seară şi până miercuri dimineaţă.

„Va începe astăzi (luni) la ora 20:00 (18:00 GMT) şi va dura până la 23 martie, ora 07:00 (05:00 GMT)”, a scris Kliciko, pe contul său de Telegram.

„Magazinele, farmaciile, benzinăriile, instituţiile nu vor fi deschise mâine”, a precizat el. „Vă cer tuturor să rămâneţi acasă sau în adăposturi în momentul în care sună sirenele”, a adăugat primarul Kievului, informează AFP.

Mai multe interdicţii de deplasare – ultima săptămâna trecută, de marţi seară până joi dimineaţă – au fost deja în vigoare în capitală, pe care trupele ruse încearcă să o încercuiască.

În noaptea de duminică spre luni, un bombardament a lovit un centru comercial în nord-vestul capitalei, omorând cel puţin opt oameni, a confirmat Vitali Kliciko. Şase clădiri rezidenţiale, două şcoli şi două creşe din apropiere au fost de asemenea avariate, a indicat el.

ADVERTISING

Procuratura avertizează că bilanţul atacului poate creşte. Bilanţul de opt morţi are la bază informaţii preliminare.

"Din cauza incendiilor, după loviturile aeriene în capitală şi regiune, a fost observată o poluare a aerului", a mai anunţat primarul, cerându-le locuitorilor să nu deschidă ferestrele, iar în exterior să poarte măşti de protecţie FFP2.

Capitala ucraineană s-a golit deja de cel puţin jumătate din cei 3,5 milioane de locuitori de la debutul invaziei armatei ruse în Ucraina.

Război în Ucraina, Ziua 26 - Vezi desfășurarea evenimentelor

ADVERTISING

Iată cum arată centrul comercial din Kiev, bombardat noaptea trecută de ruși.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇