Ruşii au bombardat un mall din Kiev, unde mai mulţi oameni au murit. Primarul anunţă o nouă interdicţie de circulaţie

Ruşii au bombardat un mall din Kiev, unde mai mulţi oameni au murit. Primarul anunţă o nouă interdicţie de circulaţie

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a anunţat că o nouă interdicţie de deplasare va fi instituită în capitala ucraineană începând de luni seară şi până miercuri dimineaţă.

„Va începe astăzi (luni) la ora 20:00 (18:00 GMT) şi va dura până la 23 martie, ora 07:00 (05:00 GMT)”, a scris Kliciko, pe contul său de Telegram.

„Magazinele, farmaciile, benzinăriile, instituţiile nu vor fi deschise mâine”, a precizat el. „Vă cer tuturor să rămâneţi acasă sau în adăposturi în momentul în care sună sirenele”, a adăugat primarul Kievului, informează AFP.

Mai multe interdicţii de deplasare – ultima săptămâna trecută, de marţi seară până joi dimineaţă – au fost deja în vigoare în capitală, pe care trupele ruse încearcă să o încercuiască.

În noaptea de duminică spre luni, un bombardament a lovit un centru comercial în nord-vestul capitalei, omorând cel puţin opt oameni, a confirmat Vitali Kliciko. Şase clădiri rezidenţiale, două şcoli şi două creşe din apropiere au fost de asemenea avariate, a indicat el.

Procuratura avertizează că bilanţul atacului poate creşte. Bilanţul de opt morţi are la bază informaţii preliminare.

"Din cauza incendiilor, după loviturile aeriene în capitală şi regiune, a fost observată o poluare a aerului", a mai anunţat primarul, cerându-le locuitorilor să nu deschidă ferestrele, iar în exterior să poarte măşti de protecţie FFP2.

Capitala ucraineană s-a golit deja de cel puţin jumătate din cei 3,5 milioane de locuitori de la debutul invaziei armatei ruse în Ucraina.

Război în Ucraina, Ziua 26 - Vezi desfășurarea evenimentelor

Iată cum arată centrul comercial din Kiev, bombardat noaptea trecută de ruși.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇