Reacția Rusiei după noile sancțiuni decise de UE, pentru arestarea lui Navalnîi

Reacția Rusiei după noile sancțiuni decise de UE, pentru arestarea lui Navalnîi

Ministerul rus de Externe s-a declarat dezamăgit de decizia Uniunii Europene de a sancţiona patru oficiali ruşi de rang înalt responsabili pentru modul în care a fost tratat opozantul rus Aleksei Navalnîi şi represiunea împotriva partizanilor săi.

"Decizia adoptată de Consiliul Afaceri Externe (al UE) la 22 februarie sub un pretext alambicat pentru a pregăti noi sancţiuni ilegale şi unilaterale împotriva unor cetăţeni ruşi este dezamăgitoare", a indicat ministerul într-un comunicat, citat de AFP.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Cât prețuiește viața lui Navalnîi?

Miniştrii de Externe ai statelor Uniunii Europene s-au pus de acord, luni, să pregătească sancţiuni împotriva mai multor oficiali ruşi de rang înalt, drept replică la încarcerarea opozantului rus Aleksei Navalnîi

Potrivit Reuters, surse diplomatice susţin că vor fi vizaţi şeful Comitetului de anchetă rus, care se ocupă de toate infracţiunile majore, directorul direcţiei penitenciarelor, directorul Gărzii naţionale din Rusia şi procurorul general.

Sancţiunile vor fi îngheţarea activelor de pe teritoriul UE şi interdicţia de călătorie în ţările membre.

Citește și:

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!