Prințul din Liechtenstein neagă că l-a împușcat pe ursul Arthur: Am dobândit legal autorizația de vânătoare

Prințul din Liechtenstein neagă că l-a împușcat pe ursul Arthur: Am dobândit legal autorizația de vânătoare

La câteva zile după ce uciderea ursului Arthur a ocupat prima pagină a presei din România – știre preluată și de publicații internaționale! – prințul Emanuel von und zu Liechtenstein neagă că l-a împușcat mortal pe Arthur.

El este cel acuzat că l-a ucis pe ursul Arthur, după cum a precizat Agent Green în urmă cu câteva zile.

”După ce un urs a pătruns de mai multe ori în gospodăriile din zonă, a fost clasificat ca periculos de către autoritățile române responsabile și eliberat pentru tragere. Eu am dobândit legal autorizația de vânătoare de la autoritățile responsabile”, a transmis acesta într-o scrisoare citată de publicația kronen zetung.

ADVERTISING

”Însoțit de ghizi locali de vânătoare”, el ”a ucis animalul problematic, la 250 de metri de casele din sat”, se menționează în comunicat.

În orice caz, acuzațiile sunt negate vehement. Prințul neagă că l-a ucis pe ursul Arthur. El susține că a ucis o femelă agresivă, care făcea probleme în zonă.

Fapta este ”documentată cu fotografii”. În plus, prințul dă asigurări că ”sprijină în totalitate” autoritățile și investigațiile în acest caz.

”Îmi pare extrem de rău și îmi cer scuze pentru impresia lăsată, care a rănit multă lume. Vânătoarea (...) are o lungă tradiție pentru familia noastră. În acest caz, a fost de folos și pentru a evita un pericol”, se mai arată în scrisoarea citată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Context

Arthur, cel mai mare urs din România, a fost împușcat de un prinț din Liechtenstein, care a primit aprobare specială din partea României, a acuzat Agent Green.

Este vorba despre prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, care a venit în România în luna martie pentru a împușca urși la noi în țară. Totul s-a întâmplat în județul Covasna.

Cei de la Agent Green au și inițiat o petiție numită STOP vânătorii de trofeeO puteți semna aici.

Ulterior, ministrul Mediului, Barna Tanczos, a declarat că nu s-ar hazarda să spună că este cel mai mare urs din România.

ADVERTISING

”Nu aș vrea să comentez dacă a fost cel mai mare sau a fost cel mai mic, dacă îl chema Arthur sau îl chema Ioniță”, a declarat ministrul.

Și premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat miercuri despre Arthur, că se pare că unele informaţii din spaţiul public nu sunt corecte şi „se pare că nu este cel mai mare urs”.

Parchetul din Târgu Secuiesc s-a sesizat și face verificări pentru braconaj și uz nelegal de armă.

Citește și analiza realizată de Emilian Isăilă pe această temă: Ursul Arthur, o nouă victimă a corupției din România

Află mai multe despre acest caz:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇