Dosar penal după ce un prinț din Liechtenstein l-a ucis pe ursul Arthur

Dosar penal după ce un prinț din Liechtenstein l-a ucis pe ursul Arthur

Procurorii din Covasna vor cerceta împrejurările în care a fost ucis ursul Arthur de către prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, după ce IPJ Covasna s-a autosesizat cu privire la acest caz în urma articolelor apărute în presă.

Dosarul va fi instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc.

”Există o sesizare din oficiu a IPJ Covasna, Serviciul Arme, Explozivi şi substanţe periculoase. Aşteptăm, în cursul zilei de astăzi, documentaţia şi, conform procedurii, se va da număr de dosar şi vor începe cercetările, în primă fază in rem”, a declarat pentru News.ro prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc, Valentin Teodorescu. 

Context

Arthur, cel mai mare urs din România, a fost împușcat de un prinț, care a primit aprobare specială din partea României, acuză Agent Green.

Este vorba despre prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, care a venit în România în luna martie pentru a împușca urși la noi în țară. Totul s-a întâmplat în județul Covasna.

Cei de la Agent Green au și inițiat o petiție numită STOP vânătorii de trofeeO puteți semna aici.

Ulterior, ministrul Mediului, Barna Tanczos, a declarat că nu s-ar hazarda să spună că este cel mai mare urs din România.

”Nu aș vrea să comentez dacă a fost cel mai mare sau a fost cel mai mic, dacă îl chema Arthur sau îl chema Ioniță”, a declarat ministrul.

Și premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat miercuri despre Arthur, că se pare că unele informaţii din spaţiul public nu sunt corecte şi „se pare că nu este cel mai mare urs”.

Citește și analiza realizată de Emilian Isăilă pe această temă. Ursul Arthur, o nouă victimă a corupției din România

Iată mai multe detalii pe acest subiect:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇