Cîţu, despre ursul împuşcat de un prinț din Liechtenstein: Se pare că nu este cel mai mare din România. Vom vedea concluziile anchetei

Cîţu, despre ursul împuşcat de un prinț din Liechtenstein: Se pare că nu este cel mai mare din România. Vom vedea concluziile anchetei

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că a avut o discuţie cu ministrul Mediului, Tanczos Barna, cu privire la ursul împuşcat în judeţul Covasna, și precizează că nu toate informaţiile care au apărut în spaţiul public ar fi corecte.

Astfel spune premierul, se pare că nu este cel mai mare urs din România.

"Am avut o discuţie cu domnul ministru. Înţeleg că există o anchetă. Vom vedea care vor fi rezultatele. Se pare că nu toate informaţiile din spaţiul public sunt corecte şi aici nu aş vrea să comentez ceva ce nu este corect, dar se pare că nu este cel mai mare urs, până la urmă. Vom vedea care sunt concluziile anchetei", a precizat Cîţu, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat miercuri că a fost demarat un control în cazul ursului brun împuşcat în Covasna, într-o arie naturală protejată, eveniment semnalat de către organizaţiile Agent Green (România) şi VGT (Austria).

Agent Green şi VGT au condamnat, într-un comunicat de presă, uciderea ursului brun Arthur de către Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, vânător de trofee, care a venit în România, în luna martie, la Ojdula, judeţul Covasna, pentru a-l împuşca.

Cei de la Agent Green au și inițiat o petiție numită STOP vânătorii de trofee. O puteți semna aici.

Vezi și Ministrul Mediului propune îngrădirea pârtiilor şi spune că trebuie făcut ceva pentru că sunt prea mulţi urşi în România. A nu face nimic nu este o soluţie!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇