Primele puneri sub acuzare după asaltul de la Capitoliu: Protestatarii vor ajunge în fața unui mare juriu

Primele puneri sub acuzare după asaltul de la Capitoliu: Protestatarii vor ajunge în fața unui mare juriu

În SUA, au fost puși sub acuzare primii doi dintre protestatarii care au luat cu asalt Capitoliul săptămâna trecută. Departamentul american al Justiţiei a depus, marți, primele rechizitorii federale împotriva a doi bărbați care au legătură cu protestele violente de la sediul Congresului american.

Cei doi inculpați vor ajunge în fața unui mare juriu, scrie CNN. Printre cei doi bărbați deferiți Justiției se numără și Lonnie Leroy Coffman, din Alabama, care ar fi parcat un camion plin cu bombe făcute în casă, arme și muniție la două străzi de Capitoliu în ziua de miercuri.

ADVERTISING

FBI a găsit o camionetă cu bombe şi arme lângă clădirea Capitoliului

Ambii au fost arestați încă de săptămâna trecută, iar acuzațiile penale împotriva lor au fost făcute publice chiar de atunci. Aceste rechizitorii doar oficialilizează acuzațiile împotriva celor doi indivizi.

Capitoliul anunță ce pagube au produs partizanii lui Trump

Lonnie Leroy Coffman din Alabama este inculpatul care se confruntă cu cele mai grave acuzații, din peste 20 de inculpați.

În prezent, el este reținut și urmează să fie prezentat în fața unui judecător.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Coffman se confruntă cu 17 capete de acuzare penală, în mare parte pentru deținerea fără autorizație a mai multor arme, inclusiv muniție și cocteiluri Molotov, conform rechizitoriului.

Al doilea bărbat, Mark Jefferson Leffingwell, se confruntă cu șapte capete de acuzare, legate de violențele din interiorul Capitoliului.

El nu se află în detenție în acest moment.

Citește mai multe despre haosul care a acaparat clădirea Congresului:

ADVERTISING

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇