Asalt asupra Capitoliului: Şeful Departamentului pentru Securitate Internă şi-a dat demisia

Asalt asupra Capitoliului: Şeful Departamentului pentru Securitate Internă şi-a dat demisia

Secretarul interimar al Departamentului pentru Securitate Internă Chad Wolf şi-a informat, luni, colaboratorii într-un mesaj că renunţă la funcţie.

El devine astfel cel mai recent oficial al administraţiei Trump care demisionează în urma asaltului soldat cu morţi al insurgenţilor pro-Trump asupra clădirii Capitoliului, a declarat pentru Reuters un înalt oficial al administraţiei de la Washington.

"Am făcut acest pas cu tristeţe, pentru că aveam intenţia să servesc până la capăt acest guvern", a scris Chad Wolf, potrivit AFP.

"Această acţiune a fost însă necesară ca urmare a evenimentelor recente, inclusiv a hotărârilor judecătoreşti cu privire la validarea autorităţii mele", adaugă el.

A criticat ”invazia tragică” a Capitoliului

Wolf Chad a criticat, miercuri, invazia "tragică" şi "dezgustătoare" a Capitoliului de către susţinători ai preşedintelui Donald Trump.

Republicanul în vârstă de 45 de ani conducea din noiembrie 2019 Departamentul pentru Securitate Internă, creat după atacurile din 11 septembrie pentru a coordona mai eficient politicile de securitate şi migraţie ale SUA.

Ales iniţial drept interimar, el a fost numit oficial în acest post de Donald Trump la sfârşitul lunii august 2020, dar Senatul nu a votat confirmarea sa. Constituţia SUA impune confirmarea miniştrilor de către camera superioară a Congresului.

Prin urmare, justiţia americană a considerat recent că Wolf Chad nu a fost numit legitim în acest post şi i-a invalidat deciziile.

După începerea activităţii Congresului pe 3 ianuarie anul acesta, preşedintele Donald Trump a depus din nou candidatura sa pentru funcţia de secretar permanent la Senat, dar a retras-o pe data de 6 ianuarie, la câteva ore după criticile exprimate de Chad Wolf după violenţele de la Capitoliu.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇