În replici măiestre să ne duelăm?

În replici măiestre să ne duelăm?

Hai să ne înțelegem. Dacă ne cheamă USR-PLUS și avem chef de un nou fel de a face politică și pentru asta asaltăm cu comunicate publice PNL, de exemplu, cu vorbirea lui Cioloș despre numirea extrem de nefericită, ca să nu zic prostească a jandarmului Cazan la conducerea IPJ Prahova, de ce ne sare pălăria de pe creștet când Boc ne spune, din scaunul funcției de șef al primarilor din România, că vaccinarea merge șchiopătând, iar Ministerul Sănătății nu-și prea face treaba că nu bagă bani?

ADVERTISING

Boc reclamă public lipsa de finanţare pentru centrele de vaccinare anti-COVID, iar ministrul Vlad Voiculescu spune că primarul Clujului are și telefonul lui și pe cel al lui Cîțu.

Adică individul de la Cluj ar trebui să facă ciocul mic și să se plângă în Cocopo de faptul că USR n-a început treaba la minister că n-are Cîţu buget?

Să mai analizăm ce scrie SpotMedia.ro pe această temă: Asociaţia Municipiilor, condusă de liberalul Emil Boc, a solicitat Ministerului Sănătăţii, condus de Vlad Voiculescu (USR-PLUS), asigurarea resursei financiare pentru organizarea, dotarea şi operaţionalizarea centrelor de vaccinare precum şi pentru plata personalului medico-sanitar şi auxiliar care îşi desfăşoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare, considerând că ministerul trebuie să îşi asume şi responsabilităţi, nu doar să transfere atribuţii către administraţia locală.

Deci domnul Boc scrie cu subiect și predicat că vaccinarea, care ar trebui să fie coordonată și de domnul Voiculescu, a rămas doar pe umerii primarilor și probabil ai celor ce conduc județele.

Înțeleg contextul, înțeleg că DSP-urile, care au dat chix cu analizele epidemiologice, nu prea sunt în stare să coordoneze și să informeze cum merg trebile cu vaccinarea.

Din cauza asta președintele Iohannis a făurit altă schemă pentru vaccinare pentru că știa că DSP+Ministerul Sănătății=zero barat. Dar se pare că structura asta găfâie și ea, ca toate instituțiile de la noi.

Deci domnul Boc, ca mai marele primarilor țării, când se plânge, nu se plânge numai de minister, se plânge de ansamblul chestiunii, de lipsa bugetului local în care să curgă banii de la minister.

Cui să se plângă, lui Cîțu n-are cum, dumnealui e prea ocupat cu tăieri și înghețuri de parale ca să nască bugetul. Președintelui iar n-are cum pentru că președintele e șeful PNL și n-o fi fraier să-și dea cu stângul în dreptul. Și atunci se plânge ministrului Voiculescu, că tot e individul de la USR.

Iar ministrul Voiculescu îl trimite pe împricinat îndărăt la șeful lui de partid și de guvern.

Joc de tenis între partide

De ce nu acceptă domnul Voiculescu că această critică e îndreptățită și nu se repede să nască ceva ordonanţă de urgenţă pentru a îndrepta lucrurile?

Probabil că tribalismul de partid nu-i permite să iasă din propaganda de partid. Ministrul nu vede în critică altceva decât un atac la partid, nu o critică a prestației sale.

Boc joacă din punctul de vedere al PNL, iar Voiculescu răspunde din punct de vedere al USR. Frumos joc de tenis între partide.

  • Vor fi aflat însă cele două partide că s-au terminat alegerile și sunt împreună la guvernare?
  • Vor fi aflat că lumea care a votat n-are chef de schimburi de replici politice, ci de rezolvarea unor probleme reale?
  • Vor fi aflat că bălăcăreala asta e contraproductivă pentru ambii protagoniști și partidele lor (decuplate de la realitate)?

Partidele lor care nu le taie comunicarea pentru că sunt obligate nu să rezolve problemele pandemiei, ci pe cele a împărțirii de prefecți?

Nu mă așteptam ca cele două partide să se deștepte acum, la început de ianuarie. Euforia puterii e un drog mai tare ca etnobotanicele și s-ar putea ca deșteptarea să dureze mai mult de o lună, două, trei.

Dar pandemia nu așteaptă, vaccinarea e în toi și merge greu, iar cei doi ce se duelează în replici măiestre ar trebui să lase amețeala postelectorală pentru treaba care pe care o au de făcut. În care amândoi sunt implicați.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇