Contre între ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și Asociaţia Municipiilor din România, condusă de Emil Boc

Contre între ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și Asociaţia Municipiilor din România, condusă de Emil Boc

După ce Asociaţia Municipiilor din România a reclamat public lipsa de finanţare pentru centrele de vaccinare anti-COVID, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a răspuns că Emil Boc are atât numărul său de telefon ,cât şi numărul de telefon al prim-ministrului, dar a preferat să trimită un comunicat de presă.

Vlad Voiculescu a aflat din presă despre nemulțumirile Asociaţiei, care solicită Ministerului Sănătăţii asigurarea resursei financiare pentru organizarea, dotarea şi operaţionalizarea centrelor de vaccinare, precum şi pentru plata personalului medico-sanitar şi auxiliar care îşi desfăşoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare. 

ADVERTISING

„După ce există o evaluare, evident că banii pot fi ceruţi de către autorităţile publice locale de la Guvern.

Există, de asemenea, un partener instituţional pentru asta şi se numeşte Ministerul  Dezvoltării. Ministerul Dezvoltării este partenerul din Guvern care discută direct cu autorităţile publice locale -  şi fiecare primar ştie foarte bine despre ce vorbesc – atunci când există o nevoie de finanţare la nivel local aşa se întâmplă lucrurile.

Ministerul Dezvoltării este unul dintre ministerele avizatoare ale acestei ordonanţe, ordonanţă care nu se dă peste week-end şi care va fi discutată în Guvern la începutul săptămânii viitoare”, a declarat Vlad Voiculescu sâmbătă seară, într-o intervenţie la Digi 24.

ADVERTISING

Ministrul Sănătăţii a precizat că proiectul poate fi îmbunătăţit, e vorba despre „un act normativ care e pus în discuţie” şi că proiectul aparţine Guvernului, nu Ministerului Sănătăţii.

Vlad Voiculescu a mai amintit că preşedintele Asociaţiei Municipiilor  din România, Emil Boc, l-ar fi putut suna și pe premierul Florin Cîţu, cu care este coleg de partid. 

Asociaţia Municipiilor, condusă de liberalul Emil Boc, a solicitat Ministerului Sănătăţii, condus de Vlad Voiculescu (USR-PLUS), asigurarea resursei financiare pentru organizarea, dotarea şi operaţionalizarea centrelor de vaccinare precum şi pentru plata personalului medico-sanitar şi auxiliar care îşi desfăşoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare, considerând că ministerul trebuie să îşi asume şi responsabilităţi, nu doar să transfere atribuţii către administraţia locală.

ADVERTISING

Citește textele zilei pe Spotmedia.ro

Once a loser în America, nu mai ai cale de întoarcere. Cum a ajuns Trump în câteva ore nomina odiosa, de care se leapădă toți și unde e capcana pentru democrați – Interviu video

De la deznădejde la speranță, prin luptă

Campania de neîncredere


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇