Congresul va ancheta Poliția de la Capitoliu: Agenții s-au pozat cu protestatarii sau le-au lăsat cale liberă (Video)

Congresul va ancheta Poliția de la Capitoliu: Agenții s-au pozat cu protestatarii sau le-au lăsat cale liberă (Video)

Congresul SUA vrea să ancheteze modul în care Poliția a intervenit în cazul protestatarilor care au luat cu asalt Capitoliul miercuri și au îngreunat astfel certificarea victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

Rețelele sociale sunt inundate de înregistrări video, în care se vede cum unele forțe de ordine par a lăsa cale liberă protestatarilor, în loc să le blocheze intrarea în incinta Capitoliului.

Așa că acum parlamentarii americani promit să ancheteze modul în care forțele de ordine au acționat în fața violenţelor suporterilor lui Trump, scrie Associated Press.

Iată unul dintre clipurile care s-a viralizat, în care forțele de ordine lasă cale liberă suporterilor lui Donald Trump:

ADVERTISING

De asemenea, mulți congresmeni s-au arătat indignați și de faptul că pe rețelele sociale apar imagini cu un ofițer de poliție care își face un selfie cu un protestatar (foto).

Cum a reacționat Poliția la asaltul de la Capitoliu față de protestele Black Lives Matter din vară: ”Dacă manifestanții erau de culoare, puteau fi împușcați!” (Galerie foto & video)

Poliția, copleșită

De menționat este că Poliția de la Capitoliu, care se ocupă de paza Congresului, a recurs la ajutorul altor forțe de ordine din exterior, fiind copleșită de numărul mare de protestatari. Ei s-au ocupat de protejarea parlamentarilor, pe care i-au ascuns în clădire.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Apoi, atât forțele de ordine chemate la fața locului, cât și susținătorii lui Trump au folosit substanțe iritante chimice în timpul ciocnirilor.

Invadarea Capitoliului și protestele de afară au durat câteva ore, timp în care ședința Congresului pentru certificarea victoriei lui Biden a fost suspendată.

Patru oameni au murit, printre decedați numărându-se și o femeie care a fost împușcată de poliția Capitoliului.

52 de persoane au fost arestate, inclusiv 26 de manifestanți din interiorul Capitoliului. 14 ofițeri de poliție au fost răniți în timp protestului.

Zoe Lofgren, președintele Comitetului de Administrare a Casei Reprezentanților, a spus că acțiunea poliției ”ridică semne majore de întrebare”. Comitetul pe care îl conduce va colabora cu șefii Congresului pentru a analiza comportamentul poliției, a dat ea asigurări.

ADVERTISING

Așadar, se va analiza răspunsul Poliției, dar și pregătirea ofițerilor, conform sursei citate.

SpotMedia.ro v-a prezentat în cursul nopţii filmul evenimentelor care au şocat întreaga planetă.

Gloata stârnită de Trump a luat cu asalt Capitoliul, iar o femeie a fost ucisă. Filmul unei zile triste pentru democrație (Foto & Video)

Continuăm să vă ţinem la curent în format LIVE TEXT cu cele mai importante evenimente din SUA

Citeşte mai multe informaţii despre evenimentele incredibile din capitala SUA:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇