Parlamentul a anulat amenzile pentru PLF. Cum vor fi restituiţi banii

Parlamentul a anulat amenzile pentru PLF. Cum vor fi restituiţi banii

Parlamentul a adoptat miercuri legea prin care sunt anulate amenzile aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în Romania (PLF).

Actul normativ prevede returnarea tuturor sumelor încasate de către stat din plata parţială sau totală a amenzilor. Legea merge la promulgare.

„Amenzile contravenţionale aplicate (...) privind implementarea formularului digital de intrare în România (...) neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare”, arată propunerea legislativă, adoptată decizional azi de Camera Deputaţilor.

ADVERTISING

„În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administraţiei, stabileşte prin ordin al ministrului procedura de restituire de către organele fiscale locale a sumelor de bani”, mai indică sursa citată. 

Sumele de bani achitate deja se restituie la cererea contravenientului depusă la organul fiscal de executare competent, în termen de 90 de zile, de la data intrării în vigoare a ordinului ministrului.

Din 20 decembrie şi până în martie, toate persoanele care intrau în România au fost nevoite să completeze un formular online (PLF), care ulterior a fost abrogat de Guvern, odată cu ridicarea restricţiilor pandemice.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇