Vești bune pentru turiștii români: Italia renunță la formularul PLF, Croația anulează toate restricțiile

Vești bune pentru turiștii români: Italia renunță la formularul PLF, Croația anulează toate restricțiile

Italia a renunțat la cerința ca turiștii din Uniunea Europeană să completeze formularul digital Passenger Locator Form (PLF) la intrarea pe teritoriul țării. La rândul său, Croația renunță la restricțiile din pandemie.

Turiștii vor trebui în continuare să prezinte certificatul european care atestă vaccinarea, recuperarea după boală sau efectuarea unui test negativ, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Astfel, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile și care doresc să intre pe teritoriul italian, în perioada 1-31 mai 2022, au obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificări certificatul digital UE pentru COVID-19 care atestă una din următoarele situații:

ADVERTISING
  • vaccinarea anti-SARS-CoV-2 cu schemă completă (pentru vaccinuri cu administrare în doză unică sau două doze) efectuată cu mai puțin de 9 luni în urmă;
  • vaccinarea anti-SARS-CoV-2 cu schemă completă și doză de rapel;
  • vindecarea de COVID-19 care a avut loc în urmă cu 6 luni;
  • efectuarea unui test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ, cu 72 de ore anterior intrării în Italia sau a unui test rapid (tip antigen), cu rezultat negativ, cu 48 de ore înainte.

Documentele menționate anterior trebuie să fie redactate într-o limbă de circulație internațională (italiană, engleză, franceză sau spaniolă), precizează MAE.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Persoanele care nu prezintă certificatul digital european trebuie să se autoizoleze timp de cinci zile și să efectueze un test molecular sau antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la finalul perioadei de autoizolare.

Minorii sub 6 ani pot intra în Italia fără alte formalități și sunt scutiți de obligația testelor moleculare sau antigenice.

Croația a renunțat la toate restricțiile de călătorie

Turiștii pot intra în Croația însă fără să mai prezinte certificatul european privind COVID sau rezultatul negativ al testării anti-Covid, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

ADVERTISING

Măsura a fost luată în primul rând cu scopul de a încuraja turiștii străini să viziteze Croația.

Restricții prelungite în Spania

Statul iberic a prelungit, în schimb, cel puțin până în 15 mai, actualele condiții de intrare în țară.

Pasagerii care intră în Spania pe cale aeriană (cu excepția minorilor de până la 12 ani și a pasagerilor aflați în tranzit internațional), indiferent de statul de origine a călătoriei, inclusiv cetățenii spanioli care revin la domiciliu, trebuie să prezinte obligatoriu certificatul european care atestă vaccinarea, recuperarea după boală sau efectuarea unui test negativ.

Potrivit MAE, autoritățile spaniole consideră valabile certificatele de vaccinare emise începând cu cea de-a 14-a zi posterioară zilei în care s-a administrat ultima doză de vaccin din schema completă, dacă nu au trecut mai mult de 270 de zile de la data administrării ultimei doze de vaccinare.

Testul PCR care atestă rezultatul negativ trebuie realizat în ultimele 72 de ore anterioare intrării în Spania. Testul antigen trebuie realizat în ultimele 24 de ore anterioare intrării în Spania.

Documentul care atestă recuperarea post-Covid e valabil dacă de la refacerea după boală au trecut minimum 11 zile, dar nu mai mult de 180 de zile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇