Certificatul Covid va fi valabil 9 luni pentru călătoriile în interiorul UE

Certificatul Covid va fi valabil 9 luni pentru călătoriile în interiorul UE

Comisia Europeană a decis marți că certificatele de vaccinare Covid vor fi acceptate pentru o perioadă de 9 luni (exact 270 de zile) pentru călătoriile în interiorul UE.

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor recomandă ca, în cel mult 6 luni de la încheierea primului ciclu de vaccinare, unui pacient ar trebui să i se administreze doza de rapel.

Dar CE a decis că un certificat de digital ar trebuie să fie valabil pentru o perioadă mai mare, ca să le permită guvernelor să își adapteze campaniile de vaccinare iar cetățenilor să circule între state, în cazul în care se îndreaptă spre un centru în care să li se administreze dozele de rapel.

ADVERTISING

Certificatul digital al UE privind COVID a stabilit un standard la nivel mondial: până în prezent, 60 de ţări şi teritorii de pe cinci continente s-au alăturat sistemului, conform unui comunicat al Comisiei.

În plus, Comisia a adaptat normele de codificare a certificatelor de vaccinare. Aceste norme și codificarea sunt necesare pentru ca autoritățile să poată face întotdeauna diferenţa între certificatele de vaccinare care atestă finalizarea seriei primare şi certificatele de vaccinare emise în urma unei doze de rapel.

ADVERTISING

Dozele de rapel se înregistrează după cum urmează:

  • 3/3 pentru o doză de rapel în urma unei serii primare de vaccinare cu 2 doze.
  • 2/1 pentru o doză de rapel în urma unei vaccinări cu doză unică sau a unei doze dintr-un vaccin cu 2 doze administrate unei persoane vindecate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇