Ciolacu spune că nu s-a decis dacă Guvernul își asumă răspunderea pe certificatul verde, dar este o variantă constituţională

Ciolacu spune că nu s-a decis dacă Guvernul își asumă răspunderea pe certificatul verde, dar este o variantă constituţională

Asumarea răspunderii Guvernului pe legea certificatului Covid este o variantă constituţională, a declarat, luni, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD.

El a adăugat că nu există însă o decizie în acest sens.

"N-am avut această discuţie, avem o propunere legislativă. (…) Nu există o astfel de decizie. Sunt variante, este normal să avem variante de lucru. Cu toţii ne dorim să fim cât mai eficienţi în toate domeniile, inclusiv în domeniul sănătăţii", a declarat liderul PSD la finalul la şedinţei Birourilor permanente reunite ale Parlamentului.

ADVERTISING

Întrebat dacă asumarea răspunderii Guvernului este o variantă, el a arătat că "este o variantă constituţională".

"Este o variantă constituţională. Sunt proceduri constituţionale. Important este că nimeni n-a venit cu vreo procedură neconstituţională sau neparlamentară", a arătat preşedintele Camerei.

"Vom vedea după o decizie a coaliţiei", a completat el, întrebat dacă se poate spune că pe 1 ianuarie acest proiect va fi trecut de Parlament şi promulgat de preşedinte.

Potrivit unor surse politice, PSD ar dori ca premierul Nicolae Ciucă să îşi asume răspunderea în Parlament pe proiectul certificatului verde.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat cum comentează o posibilă asumare a răspunderii Guvernului pe certificatul verde, preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, luni, la Senat, că ”nici nu mai este nevoie de ei” şi că nu mai trebuie să ia PNL nicio decizie”.

”Nici nu mai este nevoie de noi, atunci. Nici nu mai este nevoie de decizia noastră, a Partidului Naţional Liberal, dacă se va întâmpla acest lucru”, a spus Cîţu. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇