O italiancă a fost dusă în lanțuri în fața unei instanțe maghiare. Imaginea a stârnit proteste la cel mai înalt nivel (Foto & Video)

O italiancă a fost dusă în lanțuri în fața unei instanțe maghiare. Imaginea a stârnit proteste la cel mai înalt nivel (Foto & Video)

O italiancă legată în lanțuri în timp ce se prezenta într-un tribunal ungar a stârnit indignare în Italia. Este vorba despre o activistă care a fost arestată la Budapesta anul trecut, fiind acuzată că a fost implicată în atacuri împotriva participanților la o ceremonie.

Ilaria Salis, o activistă antifascistă, a fost arestată la Budapesta anul trecut, fiind suspectată că a fost implicată în atacuri împotriva participanților la evenimentul Ziua de Onoare din Ungaria.

La tribunal, Salis a fost dusă de un gardian care o ținea legată de un lanț. Acesta era prins de mâna femeii care avea și picioarele încătușate, limitându-i mișcarea.

Guvernul italian susține că au fost „condiții umilitoare”, iar premierul italian Giorgia Meloni a vorbit cu omologul său maghiar Viktor Orban despre detenția lui Salis. De asemenea, Ministerul de Externe italian i-a cerut ambasadorului să înainteze un protest.

În fiecare an, pe 11 februarie, zeci de neo-naziști marchează Ziua de Onoare. Este vorba despre momentul în care forțele naziste și militarii maghiari au înfruntat Armata Roșie la Budapesta.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇