O fată de culoare de numai 16 ani a fost împușcată mortal de poliţişti, în SUA. Părea să atace cu un cuţit

O fată de culoare de numai 16 ani a fost împușcată mortal de poliţişti, în SUA. Părea să atace cu un cuţit

Poliţiștii americani au împușcat mortal o adolescentă de culoare în Columbus, Ohio, un stat din nordul SUA, în timp ce aceasta părea să atace cu un cuţit altă tânără.

Imediat după incident, oamenii din oraș au ieșit în stradă pentru a manifesta din nou față de brutalitatea Poliției și rasism, scrie AFP.

Potrivit şefului Poliţiei din oraş, Michael Woods, agenţii au intervenit în urma unui apel de urgenţă al unei persoane care se temea că va fi atacată cu lovituri de cuţit.

Totul s-a întâmplat marţi după-amiaza, la ora locală 16.30 (23.30, ora României), iar Poliţia a publicat o parte din înregistratrile surprinse de camera video purtată de poliţistul care a împușcat adolescenta.

ADVERTISING

În imaginile video apar poliţiştii care sosesc la locul unei dispute, la care asistă câteva persoane.

Aici, o adolescentă o atacă pe alta cu ceea ce pare să fie un cuţit. Se aud focuri de armă, iar tânăra se prăbuşeşte la pământ. Poliţistul aruncă, apoi, un cuţit departe de adolescentă.

Primarul din Columbus, Andrew Ginther, susține că poliţistul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, ”a acţionat pentru a proteja altă fată din comunitate”.

Minora decedată, în vârstă de 16 ani, a fost identificată ca fiind Ma'Khia Bryant, de către autorități.

ADVERTISING

Evenimentul s-a petrecut cu mai puţin de o oră înainte de condamnarea fostului poliţist Derek Chauvin pentru uciderea lui George Floyd.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇