Cazul George Floyd: O nouă înregistrare video aruncă în aer apărarea polițiștilor (Video)

Cazul George Floyd: O nouă înregistrare video aruncă în aer apărarea polițiștilor (Video)

O nouă înregistrare a momentului arestării lui George Floyd, americanul din Minneapolis ucis la vârsta de 46 de ani de către un polițist, a fost publicată de către ziarul britanic Daily Mail.

În imaginile surprinse de camerele de luat vederi montate pe costumele a doi dintre membrii echipajului de poliție se vede cum George Floyd, întins în spatele mașinii, se panichează și spune ”Nu pot să respir”.

După câteva momente, pe înregistrarea publicată de Daily Mail se aude ofițerul Thomas Lane întrebându-l pe Derek Chauvin dacă nu ar trebui să-l întoarcă într-o parte pe Floyd.

ADVERTISING
EXCLUSIVE - FULL VIDEO: Leaked police bodycam footage shows George Floyd's arrest for the first time

Floyd a murit pe 25 mai în custodia poliției, iar incidentul, care a fost, de asemenea, înregistrat video pe un telefon, a dat tonul protestelor din SUA.

Demonstrațiile provocate de uciderea sa au generat discuții intense pe tema rasismului în America.

Daily Mail, o instituție de presă cu sediul în Londra, nu a specificat de unde a obținut imaginile de pe camerele aflate pe costumele polițiștilor, scrie CNN.

Imagini folosite în scopul apărării polițiștilor

Imaginile fac parte din probele utilizate în procesul în care avocatul lui Lane încerca să desființeze acuzațiile la adresa fostului polițist, dar până acum au ajuns în spațiul public doar sub formă de transcript.

ADVERTISING

Judecătorul de caz a dezvăluit imaginile pentru cei aflați la proces în data de 15 iulie, dar nu a permis presei să publice video. Atunci, o serie de reprezentanți ai mass media, inclusiv CNN, au cerut publicarea imediată a imaginilor.

Chauvin a fost acuzat de crimă de gradul doi, iar ceilalți trei ofițeri de poliție implicați au fost demiși și acuzați de complicitate la crimă.

Imaginile contrazic argumentele apărării

Ben Crump, avocat al familiei lui Floyd, a spus într-o declarație de presă că imaginile scăpate în presă demonstrează că Floyd nu reprezenta o amenințare la adresa polițiștilor.

ADVERTISING

”Polițiștii s-au apropiat cu armele îndreptate spre el, doar pentru că era un bărbat de culoare. După cum arată și imaginile, el nu a reprezentat o amenințare în niciun moment. Argumentele lor încep să se contrazică. Dacă nu ar fi apărut aceste înregistrări, lumea nu ar fi știut poate niciodată ce nedreptate s-a produs împotriva lui George Floyd”, a spus acesta.

Niciunul dintre avocații celor acuzați nu au putut fi contactați pentru a exprima un punct de vedere, iar purtătorul de cuvânt al judecătorului de caz susține că nu ar fi fost luată încă o decizie cu privire la o eventuală publicare a înregistrărilor folosite în proces.

Nici procuratura nu ar fi fost sursa imaginilor, potrivit reprezentanților instituției.

”Procuratura nu este sursa de la care au scăpat înregistrările. Noi vom încerca în continuare să asigurăm un proces corect”, a spus procurorul general al Minesottei, Keith Ellison, pentru CNN.

Citește și:

Polițistul care l-a ucis pe George Floyd i-a spus să nu mai strige că moare, că-și consumă oxigenul

Șeful Poliției din Minneapolis: Moartea lui George Floyd a fost crimă. Polițistul știa exact ce face

Efectul George Floyd: Polițiștii își dau demisia peste tot în SUA


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇