Fostul poliţist care l-a ucis pe George Floyd a ieșit din arest pentru o cauţiune de 1 milion de dolari

Fostul poliţist care l-a ucis pe George Floyd a ieșit din arest pentru o cauţiune de 1 milion de dolari

Derek Chauvin, fostul ofiţer de poliţie acuzat de uciderea afro-americanului George Floyd, a fost eliberat din arest după depunerea unei cauţiuni de 1 milion de dolari, potrivit datelor judecătoreşti.

Chauvin este acuzat de crimă şi de omor prin imprudenţă, în dosarul morții lui Floyd care a survenit în Minneapolis, după ce poliţistul l-a apăsat cu genunchiul pe gât pentru a-l imobiliza, timp de aproape 9 minute.

Clipurile video cu acest incident au dus la declanşarea unor proteste la nivel naţional, legate de brutalitatea şi rasismul Poliţiei.

ADVERTISING

Cauţiunea pentru eliberarea necondiţionată a lui Chauvin fusese stabilită la 1,25 de milioane de dolari, iar pentru eliberarea condiţionată la 1 milion de dolari, transmite Reuters.

Acesta a fost eliberat în anumite condiţii, arată un document înregistrat la curtea districtuală a comitatului Hennepin.

Documentele arată că Chauvin a depus o cauţiune care nu este în numerar, garantată de Allegheny Casualty Company.

Condiţiile stabilite la audierea sa pentru cauţiune includ interdicţia de a lucra în domeniul aplicării legii şi cea de a intra în contact cu familia lui Floyd. Chauvin mai trebuie să predea orice permis pentru arme de foc.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Află detalii despre cazul George Floyd:

Citește exclusivitățile SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇