Iohannis: Stăm extraordinar de bine cu această vaccinare. Dar să nu ne amăgim, pandemia nu a dispărut

Iohannis: Stăm extraordinar de bine cu această vaccinare. Dar să nu ne amăgim, pandemia nu a dispărut

Președintele Klaus Iohannis a lăudat, joi, campania de vaccinare din România, afirmând că țara noastră stă extraordinar de bine la acest capitol.

Potrivit șefului statului, puține țări se pot lăuda cu faptul că oamenii pot veni oricând, la orice centru, fără programare, pentru a se vaccina.

”Am intrat într-o fază nouă, avem maratoane, centre deschise non stop, unde se pot prezenta cei care doresc să se vaccineze.

Am renunțat la toată birocrația, toate centrele de vaccinare sunt deschise pentru vaccinare fără preaviz, fără înscriere pe platformă,
suntem în situația foarte bună în care avem suficiente doze pentru a vaccina.

Noi stăm stăm extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare. În altă parte, lucrurile sunt în organizare și nu cred că sunt multe locuri unde cetățenii se pot duce, pur și simplu, să se vaccineze”, a declarat președintele Klaus Iohannis, după o vizită la centrul de vaccinare de la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanţa.

Șeful statului a mai spus că România va avea azi un nou record al persoanelor vaccinate în 24 de ore.

”Am aflat de la colonelul Gheorghiță că azi vom depăși suta de mii de persoane vaccinate într-o singură zi”, a afirmat Iohannis.

94.354 de persoane au fost vaccinate miercuri, ceea ce a reprezentat un nou record pentru România. Numărul total al persoanelor vaccinate a ajuns la 3.449.831.

O altă veste bună, spune președintele, este că numărul cazurilor noi de Covid, al pacienților de la Terapie Intensivă și al deceselor este în scădere.

Cu toate astea, Iohannis atrage atenția că pandemia nu a dispărut și că este important să respectăm restricțiile în continuare și să ne vaccinăm.

”Este evident că cifrele sunt pe zi ce trece mai bune, avem mai puține infectări noi, mai puține cazuri la Terapie Intensivă, mai puține decese, sper să scăpăm cât mai repede de ele.

Dar să nu ne amăgim, pandemia nu a dispărut, virusul este în societate, trebuie să respectăm restricțiile în continuare. Hai să ne vaccinăm ca să revenim la normalitatea pe care o dorim. Vă invit pe toți să ne vaccinăm”, a conchis Klaus Iohannis.

Declarații de presă susținute de Președintele României, Klaus Iohannis, după vizita la centrul de vaccinare de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța

Declarații de presă susținute de Președintele României, Klaus Iohannis, după vizita la centrul de vaccinare de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța

Publicată de Guvernul României pe Joi, 6 mai 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇