Record de vaccinări: aproape 100.000 de oameni vaccinați în 24 de ore

Record de vaccinări: aproape 100.000 de oameni vaccinați în 24 de ore

Toate veștile bune de astăzi au legătură cu vaccinarea. Dacă ne vaccinăm cât mai mulți, am putea sta fără mască la birou foarte curând, iar numărul mare de oameni vaccinați în ultimele 24 de ore ne dă speranțe.

Mai departe, venim cu vești bune și pentru părinți: în toamnă s-ar putea începe vaccinarea copiilor mai mici de 11 ani.

Nu în ultimul rând, puteți să vă faceți planuri de vacanță în Italia, pentru că din 15 mai carantina nu mai este obligatorie, dacă aveți test sau certificat de vaccinare.

Fără mască la birou? Posibil, de la 1 iunie

Renunțarea la mască în birouri din 1 iunie, cu condiția ca toate persoanele să fie vaccinate, este o idee fezabilă, spune ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

ADVERTISING

„Am avut o discuție pe această temă cu premierul Cîțu chiar astăzi și am convenit ca, pe măsură ce înaintăm cu campania de vaccinare, persoanelor care sunt vaccinate, să începem să le permitem mai multă libertate și să revină cât mai repede la viața de dinainte de pandemie”, spune ministrul.

Aproape 100.000 de oameni vaccinați în 24 de ore

Campania accelerează sub ochii noștri, iar cei peste 94.000 de oameni care au fost vaccinați în ultima zi ne arată că avem șanse să scăpăm și de mască la birou, dar și de mască în aer liber vara asta.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Italia vrea să elimine carantina pentru cetăţenii UE vaccinaţi sau testaţi pentru Covid

Premierul Mario Draghi a anunţat că Italia va introduce din 15 mai un "permis verde naţional", care va permite circulaţia pe teritoriul italian, inclusiv a străinilor care vin din alte state membre ale Uniunii Europene în scop turistic.

Permisul va fi acordat cetăţenilor din Uniunea Europeană vaccinaţi, vindecaţi de COVID-19 sau cu rezultate negative la teste.

Din toamnă se vor putea vaccina și copiii între 2 și 11 ani

Laboratorul farmaceutic american Pfizer urmează să ceară o autorizare de urgenţă a vaccinului său împotriva covid-19 în vederea vaccinării copiilor cu vârsta cuprinsă între doi şi 11 ani – începând din septembrie, potrivit presei americane.

ADVERTISING

Asta ar însemna ca și Europa să facă o mișcare asemănătoare în toamnă, iar toţi micuții noștri să aibă șansa de a reveni în siguranță la școală, în bănci, așa cum își doresc.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇