Vești bune: Vom avea un medicament pentru tratarea Covid. Până atunci, chiar și o singură doză de vaccin ne protejează familia

Vești bune: Vom avea un medicament pentru tratarea Covid. Până atunci, chiar și o singură doză de vaccin ne protejează familia

Două vești bune ne dau speranță zilele acestea: am aflat că se pregătește, în sfârșit, și un medicament pentru tratarea Covid, dar și că o singură doză de vaccin este suficientă pentru a nu transmite familiei boala, în cazul în care ne întâlnim cu virusul.

Bonus: program special la Muzeul Antipa în minivacanța de Paște-1 mai.

Pfizer speră să lanseze până la finalul anului o pastilă antiCovid

Un medicament experimental al Pfizer pentru tratarea Covid-19 de la primele simptome ale bolii ar putea fi disponibil la sfârşitul acestui an.

ADVERTISING

Compania a început în martie un studiu clinic în fază incipientă care testează o nouă terapie antivirală pentru această boală. Ar fi vorba despre o pastilă antiCovid.

Medicamentul face parte dintr-o clasă de medicamente numite inhibitori de protează. Acestea acţionează prin inhibarea unei enzime pe care virusul trebuie să o multiplice în celulele umane.

Inhibitorii de protează sunt utilizaţi deja pentru tratarea altor agenţi patogeni virali, precum HIV şi hepatita C.

O singură doză de vaccin antiCovid scade la jumătate riscul de a transmite virusul familiei

O singură doză de vaccin Pfizer sau AstraZeneca poate reduce transmiterea coronavirusului cu aproape jumătate în aceeaşi familie, unde riscul de contaminare este mare.

ADVERTISING

Concluzia aparține unui studiu al agenţiei engleze de sănătate publică.

Studii anterioare au arătat că vaccinurile Pfizer şi AstraZeneca au prevenit 10.400 de decese la persoanele peste 60 de ani la sfârşitul lunii martie.

Program special de vizitare la Muzeul Antipa, în perioada 30 aprilie - 3 mai

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” anunţă un program special de vizitare în perioada Sărbătorilor Pascale.

  • Vineri, 30 aprilie, Muzeul este deschis între orele 09.00 şi 18.00 (ultimul vizitator intră la ora 17.00);
  • sâmbătă, 1 mai, deschis între orele 09.00 şi 14.00 (ultimul vizitator intră la ora 13.00);
  • duminică, 2 mai - închis;
  • luni, 3 mai - deschis între orele 09.00 şi 18.00 (ultimul vizitator intră la ora 17.00).
ADVERTISING

Publicul va putea vedea creaţii textile inspirate din natură, în expoziţia temporară „Imaginează-ţi!”, găzduită la Muzeu. Lucrările sunt realizate de studenţi ai Departamentului Arte Textile şi Design Textil - specializarea Arte Textile Ambientale, din cadrul Facultăţii de Arte Decorative şi Design, Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, coordonaţi de Conferenţiar Univ. Dr. Daniela Frumuşeanu, curatorul expoziţiei.

Vizitatorii pot studia comportamentul unora dintre cele mai temute specii veninoase din lumea animală şi să descopere frumuseţea unică a exponatelor vii din expoziţia temporară „Reptilia”, aflată la parterul Muzeului.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇