Vești bune: Noi motive să ne vaccinăm și mame care au superputeri

Vești bune: Noi motive să ne vaccinăm și mame care au superputeri

Veștile bune de astăzi ne arată că vaccinul, dublat de o rigurozitate în respectarea deciziilor, ne ajută să ne reluăm viețile. Avem noi exemple despre cum Marea Britanie, care, după ce a vaccinat deja 33 de milioane de oameni, organizează evenimente, concerte și testează revenirea la normalitate.

Mai departe, avem o altă veste bună: imunitatea dată de vaccin ar putea dura chiar și un an. Deci fără rapel la rapel anul acesta.

Nu în ultimul rând, urmărim o campanie umanitară uriașă, prin care mamele dotează cu aparatură de ultimă oră maternitatea din Sibiu.

ADVERTISING

Brit Awards se organizează cu public

Gala Brit Awards va avea loc cu public, pe 11 mai, pe O2 Arena din Londra, şi va face parte dintr-un studiu al Guvernului britanic privind desfăşurarea evenimentelor live după pandemie, informează BBC, citat de news.ro.

Va fi permisă participarea a 4.000 de oameni. Ei nu vor fi obligaţi să poarte măşti sau să păstreze distanţa fizică, dar trebuie să prezinte înainte de acces un test Covid-19 cu rezultat negativ.

Vaccinul anti-COVID ar trebui să protejeze cel puțin un an

Protecția oferită de vaccinurile anti-COVID-19 ar putea dura până la un an, spun surse din Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

ADVERTISING

„Nu știm cu precizie, dar avem date referitoare la răspunsul imun care arată modul în care anticorpii se păstrează până cel puțin 6 luni. Și pe baza modului în care aceștia se reduc în timp, se poate deduce că o protecție de până la un an este absolut posibilă”, spun sursele EMA pentru La Stampa.

Mamele strâng bani pentru prematurii din Sibiu

Mamele s-au strâns pe facebook și și-au propus să adune până la 450.000 de euro într-un maraton de licitații marca La Primul Bebe: fiecare scoate la ”vânzare” ce servicii poate oferi, iar mamele licitează și câștigătoarea donează banii pentru campanie.

ADVERTISING

Astfel, în următoarea săptămână, aceste femei inimoase și-au propus să doteze secția de neo-natologie pentru prematuri a maternității din Sibiu cu un sistem de supra-monitorizare.

Acest sistem conectează toate problemele care apar în incubatoarele de terapie intensivă, și pe care nu ai cum să le vezi la timp atunci când alergi de la un incubator la altul, și trimit avertismente medicilor și asistentelor pe telefon, în timp real.

În acest fel, aceștia pot interveni în secunde, acolo unde aceste secunde pot însemna linia de trecere de la viață la moarte, sau de la o viață normală la una cu handicap.

Sistemul reduce rata mortalității, a erorii umane și crește capacitatea medicilor de a interveni mai rapid și mai eficient, pentru că aceste avertismente sunt transmise cu secunde prețioase înainte de a porni crizele.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇