Brit Awards se va desfășura cu 4.000 de spectatori, fără mască sau distanțare

Brit Awards se va desfășura cu 4.000 de spectatori, fără mască sau distanțare

Gala Brit Awards va avea loc cu public, pe 11 mai, pe O2 Arena din Londra, şi va face parte dintr-un studiu al Guvernului britanic privind desfăşurarea evenimentelor live după pandemie.

Va fi permisă participarea a 4.000 de oameni. Ei nu vor fi obligaţi să poarte măşti sau să păstreze distanţa fizică, dar trebuie să prezinte înainte de acces un test Covid-19 cu rezultat negativ, informează BBC.

Cele mai multe dintre bilete - 2.500 din 4.000 - vor fi oferite lucrătorilor esenţiali din Londra, în semn de mulţumire pentru munca remarcabilă şi angajamentul din ultimul an, au spus organizatorii.

Ei pot aplica pentru bilete, pe site-ul evenimentului, începând de joi.

Are you a key worker based in Greater London? If so you can apply now for free BRITs tickets! ???? As part of the...

Publicată de BRIT Awards pe Joi, 22 aprilie 2021

Celelalte 1.500 de bilete vor merge către artiştii nominalizaţi, managerii şi echipele lor şi către alţi profesionişti din industria muzicală şi sponsori.

ADVERTISING

La intrarea în arena O2, toţi vor fi nevoiţi să prezinte un test Covid-19 recent cu rezultat negativ.

În interior, lucrurile se vor desfăşura pe cât de normal posibil, au mai spus organizatorii, inclusiv vor fi amenajate zone pentru mâncare şi băuturi.

Participanţilor le este cerut să facă un test şi după eveniment, pentru a ajuta astfel la strângerea de informaţii privind siguranţa evenimentelor organizate în interior, reducerea distanţării şi absenţa măştilor.

Ei vor trebui să ofere şi date de contact pentru NHS Test and Trace, ca toată lumea să poată fi anunţată în cazul în care o persoană este confirmată cu Covid-19 după eveniment.

ADVERTISING

Capacitatea arenei O2 este de aproximativ 20.000 de persoane, iar reducerea la 4.000 nu are legătură cu distanţarea fizică, ci cu faptul că anumite sectoare din sală sunt închise.

„Brit Awards reprezintă o noapte importantă în calendarul muzical, iar gala de anul acesta va fi specială. Publicul va fi alături de cele mai mari talente britanice pentru prima dată în decurs de un an, în timp ce evenimentul oferă o mare ocazie de a vedea cum putem permite mulţimilor să revină în siguranţă cât mai curând posibil”, a declarat ministrul Culturii, Oliver Dowden.

Brit Awards se alătură astfel Events Research Programme, care analizează cum sălile de spectacole şi evenimentele pot fi redeschise şi reluate în siguranţă.

ADVERTISING

Schema include un club din Liverpool care va primi 3.000 de oameni pe noapte, pe 30 aprilie şi 1 mai, şi un concert cu 5.000 de oameni în oraş, pe 2 mai, dar şi evenimente sportive, precum finala FA Cup, unde sunt aşteptaţi 21.000 de spectatori, pe 15 mai.

Marea Britanie a avut cel al 5-lea cel mai negru bilanț din lume, cu peste 127.000 de morți cauzate de COVID-19. Pentru a controla situația, Regatul a impus unele dintre cele mai drastice restricții și a accelerat campania de vaccinare. 33 de milioane de oameni au primit cel puțin o doză de vaccin și, la acest moment, numărul cazurilor noi înregistrate e cu 90% mai mic față de vârful din ianuarie. Totodată, cel al deceselor a scăzut cu 95% față de aceeași perioadă.

Citește despre experimente similare care au avut loc în lume, dar și despre planurile autorităților din România:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇