Boris Johnson a sărbătorit, în sfârșit, relaxarea restricțiilor la o bere

Boris Johnson a sărbătorit, în sfârșit, relaxarea restricțiilor la o bere

Premierul britanic, Boris Johnson, a sărbătorit relaxarea restricțiilor cu o bere, la o săptămână după ce țara sa a ieșit din lockdown.

”Am reușit, după luni și luni de restricții, să vin într-un pub din Wolverhampton (…) și să savurez o halbă cu bere”, a spus el într-o filmare pe Twitter.

Boris Johnson local elections campaign trail in En
Foto: Hepta.ro

El a reamintit că milioane de oameni din această țară au putut să se bucure de aceste libertăți încă din 12 aprilie.

Boris Johnson FINALLY enjoys his first post-lockdown pint in Wolverhampton pub garden

”Privim cu speranță spre o nouă etapă de relaxare, din 17 mai, mai ales pentru industria ospitalității”, a mai spus el.

Boris Johnson local elections campaign trail in En
Foto: Hepta.ro

”Vom putea face acest lucru datorită programului de vaccinare care continuă să fie un succes.

ADVERTISING

33 de milioane de oameni au primit cel puțin o doză de vaccin, iar 10 milioane au primit și cea de-a doua doză, în special cei vârstnici și vulnerabili (...).

Trebuie să spun, de asemenea, că succesul s-a datorat și disciplinei în lockdown, a disciplinei cu care oamenii continuă să respecte măsurile de prevenție a răspândirii virusului”, a spus Boris Johnson.

Context

Marea Britanie are al 5-lea cel mai negru bilanț din lume, cu peste 127.000 de morți cauzate de COVID-19.

ADVERTISING

Pentru a controla situația, Regatul a impus unele dintre cele mai drastice restricții. Redeschiderea economiei era însă crucială, după ce 2020 a fost cel mai prost an, din punct de vedere economic, din ultimii 300 de ani.

Sute de mii de afaceri au fost închise din ianuarie, după ce Marea Britanie a fost lovită puternic de valul trei de COVID, mai ales din cauza tulpinii britanice ce s-a răspândit cu rapiditate în Regat, dar și în lume.

Magazinele de retail se estimează că au pierdut cel puțin 27 de miliarde de lire sterline în cele trei perioade de carantină din ultimul an. Doar în 2020 67.000 de locuri de muncă au fost desființate în acest sector.

ADVERTISING

Campania de vaccinare a început însă să dea rezultate și la acest moment numărul cazurilor noi înregistrate e cu 90% mai mic față de vârful din ianuarie. Totodată, cel al deceselor a scăzut cu 95% față de aceeași perioadă.

Britanicii au sărbătorit ieșirea din trei luni de carantină, luând cu asalt puburile, magazinele de haine și frizeriile.

Barurile erau înțesate în noaptea de duminică spre luni, oamenii vrând să se bucure de primele momente de ”libertate”, după cele mai drastice restricții impuse vreodată în Regat pe timp de pace, potrivit Reuters.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇