Emil Boc vrea să organizeze un concert experiment la Cluj, ca la Barcelona

Emil Boc vrea să organizeze un concert experiment la Cluj, ca la Barcelona

Primarul din Cluj Napoca, Emil Boc, ar vrea să organizeze în orașul său un concert experiment, precum cel de la Barcelona, pentru  a analiza dacă riscul de infectare cu COVID-19 este atât de mare. 

„Sunt un susținător al deschiderii evenimentelor și a festivalurilor. În acest moment, prioritatea noastră este starea de sănătate a populației. Un experiment interesant a fost cel din Barcelona, unde 5.000 de oameni au putut participa la un eveniment pentru a se observa dacă riscurile sunt atât de mari. În costul biletului a fost inclus și un test antigen. Din toți participanții au fost opriți doar 8 pentru că erau infectați cu noul coronavirus. Acum sunt urmărite efectele și se va constata cât de periculos sau nu este un eveniment de genul.

ADVERTISING

Este un experiment care va permite să se tragă concluzii la nivel european. Susțin, dacă autoritățile centrale sunt de acord, să facem la Cluj un astfel de experiment, să vedem dacă, respectând toate normele, putem redeschide evenimentele. Un concert-test, pentru a da autorităților posibilitatea să găsească o soluție unitară. Avem infrastructura - stadion, sală polivalentă - pentru a testa modalitatea în care putem redeschide în siguranță evenimentele”, a declarat Emil Boc, la Digi 24.

Concert-test în Barcelona: 5.000 de persoane au participat la eveniment, după ce au fost testați în aceeași zi, ca parte a unui experiment

Edilul spune că orașul pe care îl administrează are infrastructura necesară pentru un astfel de concert experiment.

ADVERTISING

El a punctat că ar vrea să facă experimentul dacă autoritățile ar fi de acord.

„Noi ne oferim să testăm o asemenea modalitate pentru a da autorităților ocazia să găsească o soluție unitară după aceea pentru întreaga țară. Prioritate trebuie să aibă sănătatea populației și siguranța tuturor la un concert, dar deja în Europa lucrurile evoluează destul de repede și se poate ca în condiții de siguranță să se desfășoară astfel de festivaluri.

Urmăresc cu interes rezultatele studiului de la Bercelona, în 30 de zile vom avea și raportul oficial: din 5.000 care au participat, câți s-au îmbolnăvit după concert", a spus edilul.

ADVERTISING

Amintim că la Barcelona 5.000 de persoane au participat, într-un spațiu închis, la un concert pentru a se vedea cât de mare este rata de infectare cu Covid.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇