Vești bune: O soluție pentru analfabetismul funcțional, curățenie în Delta Văcărești și planuri de excursii la Paris

Vești bune: O soluție pentru analfabetismul funcțional, curățenie în Delta Văcărești și planuri de excursii la Paris

Veștile bune de astăzi dau o speranță generației viitoare: aflăm că un grup de specialiști a lansat o platformă menită să lupte cu analfabetismul funcțional din școlile românești, dar și că o trupă îndrăgită de cei mici și-a propus să folosească notorietatea de care dispune pentru a-i învăța pe copii ce înseamă respectul pentru mediul înconjurător.

Bonus: Vara vine cu noi speranțe de normalitate, iar Air France plusează cu zeci de zboruri București-Paris începând din iulie.

S-a lansat o platforma digitală menită să lupte cu analfabetismul funcțional

Edu Networks lansează ALFABETAR cu sprijinul Partenerului Fondator BRD - Groupe Société Générale, cea mai modernă platformă online cu resurse digitale pentru prevenirea și reducerea decalajelor de literație (scris, citit și înțelegerea textului).

ADVERTISING

Platforma, dezvoltată de o echipă de specialiști în literație, este o soluție pe care profesorii o pot folosi, în mod gratuit, pentru a evalua abilitățile de scriere și citire ale elevilor.

ALFABETAR oferă resurse personalizate pentru nevoile fiecărui elev, compatibile cu rezultatele unei evaluări specializate.

„4 din 10 elevi au un grad avansat de analfabetism funcțional, ceea ce înseamnă că nu înțeleg ce citesc. ALFABETAR va ajuta cadrele didactice (educatorii, învățătorii și profesorii) să poată oferi mai mult sprijin elevilor lor, prin soluții dedicate în special elevilor care au cea mai mare nevoie de ajutor”, a declarat Andreea Nistor, Reprezentant Edu Networks.

ADVERTISING

Copiii învață să fie eroi într-o acțiune de curățenie în Delta Văcărești

Gașca Zurli împreună cu Asociația Environ și un grup de copii de la o școală din Capitală vor sărbători Ziua Pământului pe 22 aprilie printr-o acțiune de curățenie în Delta Văcărești, una dintre cele mai bogate arii naturale urbane din Europa, sufocată de munți de gunoaie.

Copiii și părinții din toată țara sunt invitați să le urmeze exemplul și să facă curat în zonele din apropierea locuinței, aducându-și astfel contribuția la un mediu mai curat. Ziua Pământului este ocazia perfectă pentru ca oamenii să conștientizeze că planeta are nevoie de ajutor, iar ajutorul se învață și responsabilitatea se cultivă încă de la vârste fragede. Orice om, indiferent de vârstă, poate fi super eroul planetei Pământ, scrie portalul ȘtiriONG.

ADVERTISING

Până la 17 zboruri săptămânale București – Paris în această vară

Compania aeriană Air France zboară în prezent de 8 ori pe săptămână între aeroportul Paris Charles de Gaulle și aeroportul București Henri Coandă, urmând ca frecvența zborurilor să crească succesiv la 15, respectiv 17 curse săptămânale în perioada 5 iulie – 8 august 2021, potrivit unui comunicat al companiei.

Apoi, de pe Charles de Gaulle se va zbura din această vară și spre Tangier și Agadir (Maroc), Monastir (Tunisia), Valletta (Malta), Las Palmas (Insulele Canare, Spania), Corfu și Rodos (Grecia) începând cu 5 iulie, iar de pe aeroportul Orly spre Bari (Italia) din 31 mai, spre Ibiza (Spania) si Alger, denumit și orasul alb-albastru din Algeria din 28 iunie.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇