Vești bune: Prima țară care renunță la mască în aer liber și bucate din Transilvania la ușa bucureștenilor

Vești bune: Prima țară care renunță la mască în aer liber și bucate din Transilvania la ușa bucureștenilor

Vaccinarea în masă este soluția de a scăpa de toate restricțiile care ne apasă zi de zi, iar vestea bună este că țările care au înțeles asta sunt deja pe picior de ieșire din pandemie: Israelul, spre exemplu, se pregătește să renunțe la mască și deschide școlile pentru elevi.

Mai departe, am aflat că românii vaccinați în afară pot să-și facă rapelul acasă.

Nu în ultimul rând, vorbim astăzi despre bucate alese din inima Transilvaniei care pot fi comandate online chiar și de bucureșteni.

Prima țară care scapă de mască în aer liber

Israelienii nu vor mai fi obligați să poarte măști sanitare în aer liber, începând de duminică. Măştile vor rămâne obligatorii însă în spaţiile publice închise.

ADVERTISING

Tot duminică, sistemul de învăţământ va relua funcţionarea integrală după peste un an. Toţi copiii se vor întoarce să înveţe în sălile lor de clasă.

Israelul are în prezent doar 3.000 de cazuri active, în comparaţie cu câteva zeci de mii săptămâna trecută.

„Nivelul deceselor este foarte scăzut datorită campaniei noastre de vaccinare de succes şi, astfel, putem uşura restricţiile”, a mai declarat dr. Eyal Leshem, directorul Centrului pentru Medicină de Călătorie şi Boli Tropicale de la Sheba Medical Center, pentru The Jerusalem Post.

ADVERTISING

Persoanele vaccinate cu prima doză în afară țării pot efectua rapelul în România

Te-ai vaccinat în altă țară și ai vrea să faci rapelul în România? Acum este posibil, dacă ai la tine adeverința de vaccinare.

Tot ce trebuie să faci este să contactezi centrul ales, cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să ți se administreze rapelul, spun reprezentanții CNCAV.

Ocazie unică: Bucate din Ardeal pentru bucureșteni

Bucureștenii iubitori de bucate din Ardeal se pot bucura săptămâna viitoare de cele mai alese produse într-o ocazie unică, având în vedere că gospodarii nu livrează de obicei pe distanțe atât de lungi.

ADVERTISING

Cei de la Bucate din Vecinătate și-au propus ca pe 21 aprilie să-ți livreze acase produse de la fermierii din inima Transilvaniei.

Astfel, dacă plasezi o comandă online până pe 19 aprilie, te poți bucura de o pâine de casă coaptă în cuptor de lemne, zacuscă de vinete, dulcețuri, miere naturală de albine sau brânzeturi de vacă și bivoliță. Sună delicios, nu-i așa?

Doar săptămâna viitoare Bucate din Vecinătate livrează în ????????????????????????????̦????????!????̂???? ???????????????? ???????? ???????? ???????????????????????????? ???????????????? ????????????????????̆???? ???????? ????????????????????????????????????...

Publicată de Bucate din Vecinătate pe Vineri, 16 aprilie 2021

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇