Vești bune: Spital renovat de părinți, eficiență maximă pentru un vaccin și liber la vacanțe în Israel

Vești bune: Spital renovat de părinți, eficiență maximă pentru un vaccin și liber la vacanțe în Israel

Lucruri frumoase se întâmplă în fiecare zi, iar dacă astăzi le-ai ratat, ne-am propus să îți vorbim despre ele. Astfel, în ultimele ore am aflat că părinți din toată țara au pus mână de la mână și au renovat un spital de neonatologie.

În plus, avem vești bune pentru cei vaccinați: un studiu arata că doar 1% s-au infectat după rapelul Pfizer, iar Israelul îi primește în curând în vacanță.

Secția de neonatologie a Spitalului Județean Râmnicu Vâlcea, renovată de părinți

Părinții comunității LaPrimulBebe, umăr lângă umăr, au strâns fondurile necesare transformării secției de neonatologie a Spitalului Județean Râmnicu Vâlcea, unde peste 2.000 de bebeluși intră anual pentru a găsi vindecare.

ADVERTISING

Echipa La Primul Bebe a implementat această transformare în timp record de 5 luni, in condiții grele de pandemie și cu multe provocări.

Părinții comunității LaPrimulBebe au renovat Secția de Neonatologie a Spitalului Județean Vâlcea

SECȚIA DE NEONATOLOGIE DIN RÂMNICU VÂLCEA RENOVATĂ DE PĂRINȚII COMUNITĂȚII LA PRIMUL BEBE, IN DOAR 5 LUNI. (Vizionați video-ul cu sonor) Renovarea unei secții este plină de provocări și de situații neașteptate, însă renovarea în timpul pandemiei este cu atât mai efervescentă.Trecând peste covid-ul care a afectat echipele de lucru, trecând de dificultatea mutării unei secții întregi în altă parte, trecând peste întârzierile inerente din vremea pandemiei, la Vâlcea am reușit să ne mobilizăm și să facem lucrurile frumos. Ne-am bucurat de susținerea managementului spitalului și al Consiliului Local, care s-a implicat și a refăcut odată cu lucrările noastre instalația de gaze și de internet, alocând buget și pentru un ecograf.Renovările pe care LaPrimulBebe le face nu schimbă doar viața mamelor, a copiilor și a medicilor care lucrează zi de zi acolo, ci schimbă mentalități. Acesta este cel mai prețios lucru.La Vâlcea, după ce au văzut secția neonatologie renovată, alte secții și-au dorit și ele schimbare, și chiar în acest moment se desfășoară renovări pe un alt etaj.”De ce se renovează secții de către mame?”, auzim des. De ce tot din fondurile persoanelor fizice?Noi alegem să nu ne punem astfel de întrebări, pentru că în timp ce ni le punem ne mor copiii în spitale.Alegem să ne implicăm și să punem puțină lumină acolo unde putem. Ca să ne putem uita cu demnitate în ochii copiilor noștri și să le putem spune că noi am făcut tot ce a ținut de noi. Mulțumim părinți dragi, care campanie de campanie faceți zid în jurul mamelor și al copiilor, împreună cu echipa LaPrimulBebe.Uitați-vă la video, bucurați-vă și dați de știre pe wall-urile voastre că umanitatea încă există.♥️____________________________________LaPrimulBebe este singura comunitate online din România numită de Facebook USA una dintre cele mai de impact 100 de comunități online din lume și singura comunitate din tara noastra devenita case-study pentru acestia. Cu peste 200.000 de membri activi, 300 de evenimente de educație parentală si 2.000.000 de Euro strânși în campaniile umanitare, LaPrimulBebe a devenit o voce a mamelor din România. Asociatia LaPrimulBebe a dotat cu aparatură esențială maternități în București, Iași, Galați, Brașov, Sibiu, Cluj, Ploiești. Secția TINN Marie Curie dotată cu un sistem performant de supra-avertizare ce scade mortalitatea, a reabilitat secția de pediatrie a Spitalului Municipal Moreni, a finanțat reabilitarea laboratoarelor de oncologie pediatrica ale spitalului Louis Turcanu în parteneriat cu Asociația Dăruiește Viata și a finanțat amenajarea unui etaj în MagicHome. Toate acestea cu bani strânși de părinții comunității împreună cu echipa LaPrimulBebe, în campaniile sale umanitare.

Publicată de La Primul Bebe pe Duminică, 11 aprilie 2021

Israelul primește români vaccinați în vacanță

După Grecia, și Israelul va permite accesul în țară pentru toți turiștii români vaccinați.

În primă fază, începând cu data de 23 mai 2021, vor putea intra doar grupurile organizate, iar oamenii trebuie să prezinte un test negativ Covid și un test care să dovedească dobândirea anticorpilor în urma vaccinării.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Următorul pas ar fi eliminarea testului de anticorpi, dacă autoritățile române reușesc să ajungă la o înțelegere cu Israelul.

Doar 1% dintre cei vaccinați s-au îmbolnăvit de Covid, la zece zile după rapelul cu Pfizer

Doar 1% dintre persoanele vaccinate au făcut COVID-19 la zece zile după rapel, conform primei etape a unui studiu MedLife realizat pe oameni vaccinați cu Pfizer.

Conform studiului, 99,7% dintre participanți au dezvoltat anticorpi neutralizanți cu valori mai mari de 80 AU/ml la 8-15 zile de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin. Pentru restul de 0,3%, titrul de anticorpi nu depășește această valoare nici după acest interval de la rapel.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇