Vești bune: Plecăm în Grecia, planuri de vaccin și pentru copii, iar în UK vedem cum arată relaxarea

Vești bune: Plecăm în Grecia, planuri de vaccin și pentru copii, iar în UK vedem cum arată relaxarea

Veștile bune de astăzi ne arată că putem să ne păstrăm speranța. Putem spera la o vacanță în Grecia în vara aceasta, putem spera la școli deschise normal anul viitor și că prin vaccinare și noi putem să repornim economia.

Din 16 aprilie, românii au liber la vacanțe în Grecia

În prezent, Grecia este închisă pentru turiști, dar ministrul Economiei, Claudiu Năsui, vine cu o veste bună pentru români: din 16 aprilie, putem merge în Grecia în vacanță!

”Am discutat chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România și, din 16 aprilie, granițele Greciei se vor redeschide pentru turiști, evident, cu niște condiții. Și acelea sunt: un formular de localizare, și acela este ușor completabil pe Internet, sau cu certificat de vaccinare sau cu test PCR negativ”, a declarat Claudiu Năsui.

ADVERTISING

Din toamnă ar putea începe în România vaccinarea împotriva Covid a copiilor între 12 şi 15 ani

Din toamnă ar putea începe vaccinarea împotriva COVID pentru copiii cu vârste între 12 şi 15 ani, crede preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), dr. Valeriu Gheorghiţă.

„Am văzut că (…) Pfizer a depus deja la FDA datele pentru a obţine autorizare şi indicaţie pentru grupa de vârstă 12-15 ani, ceea ce înseamnă că într-un interval de circa două luni este foarte probabil să avem această autorizare şi de la FDA şi cu siguranţă şi de la Agenţia Europeană a Medicamentului, aşa încât cred că din toamnă, din trimestrul al treilea, am putea să avem această indicaţie şi să şi facem acest tip de vaccinare”, a spus medicul militar.

ADVERTISING

Marea Britanie a ieșit din carantină

De luni, magazinele neesențiale, saloanele de înfrumusețare, sălile de fitness, grădinile zoologice și bibliotecile s-au redeschis în Wales și Anglia.

Restaurantele și barurile au primit de asemenea permisiunea să se redeschidă, însă își pot servi clienții doar în aer liber. Cel mai devreme ar putea avea voie să deschidă și în interior pe 17 mai.

Restricțiile urmează să fie relaxate și în Scoția, dar din 26 aprilie.

Aici, campania de vaccinare a început să dea rezultate și la acest moment numărul cazurilor noi înregistrate e cu 90% mai mic față de vârful din ianuarie. Totodată, cel al deceselor a scăzut cu 95% față de aceeași perioadă.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇