Vești bune: Sport gratuit de recuperare după Covid, soluții ingenioase pentru mai multe vaccinuri și imunitatea după Moderna ține mult

Vești bune: Sport gratuit de recuperare după Covid, soluții ingenioase pentru mai multe vaccinuri și imunitatea după Moderna ține mult

Cei care au suferit de Covid pot beneficia de un program gratuit de recuperare fizică prin sport, după ce o universitate din România și-a pus la dispoziție terenul de sport și cadrele didactice pentru această cauză.

Mai departe, avem o poveste interesantă a unei asistente care a căutat să găsească o soluție pentru a nu irosi ser prețios din vaccinul anticovid, astfel încât tot mai mulți oameni să aibă acces la el.

Nu în ultimul rând, avem vești bune pentru cei vaccinaţi cu Moderna, care află astăzi că vor fi protejați destul de mult timp după imunizare.

ADVERTISING

Un program gratuit de recuperare post-Covid, prin sport

Universitatea de Vest Timişoara (UVT) a lansat, miercuri, un program gratuit de recuperare a persoanelor care au trecut prin Covid-19.

Ele vor putea, astfel, să revină la performanţa respiratorie şi musculară de dinainte de contaminare şi chiar să şi-o îmbunătăţească.

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, a explicat că cei care doresc să participe la exerciţiile fizice au nevoie de o trimitere medicală eliberată de un medic de specialitate, prin care se recomandă realizarea de exerciţii de recuperare respiratorie şi/sau musculară.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O infirmieră a inventat o tehnică bazată pe bule de aer pentru a extrage doze suplimentare de vaccin

Infirmiera finlandeză Sari Roos a inventat o tehnică nouă care îi permite să extragă mai multe doze din flacoanele de vaccinuri antiCovid, contribuind astfel la limitarea penuriei de seruri şi la imunizarea unui număr mai mare de persoane.

Tehnica ei, bazată pe bule de aer, face posibilă extragerea celei de-a şaptea doze din flacoanele de vaccin Pfizer-BioNTech – cu una mai mult decât cele şase doze aprobate de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi care pot fi extrase, în mod normal, cu ajutorul unor ace şi seringi speciale.

ADVERTISING

Vaccinul Moderna continuă să fie eficient și la şase luni de la administrare

Vaccinul Moderna continuă să stimuleze producţia de anticorpi după şase luni de la administrare, arată un nou studiu publicat marţi în The New England Journal of Medicine.

Un nivel ridicat de anticorpi a fost detectat la toate grupele de vârstă participante la studiul clinic. Însă persoanele mai tinere prezintă niveluri mai mari decât persoanele în vârstă.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇