Vești bune: Psihologi gata oricând să te asculte, vacanță activă pentru copii și un ajutor pentru câinii salvatori

Vești bune: Psihologi gata oricând să te asculte, vacanță activă pentru copii și un ajutor pentru câinii salvatori

Pandemia ne-a afectat pe toate planurile și, chiar dacă nu ne-am întâlnit cu virusul, cu siguranță un an de distantare fizică și poate izolare a lăsat urme adânci asupra psihicului nostru. Vestea bună este că acum există o linie telefonică gratuită, unde oricine poate suna să stea de vorbă cu un psihoterapeut despre problemele sale.

Și tot gratuit, părinții din București au încă o opțiune pentru vacanța forțată a celor mici, chiar de la Opera Comică pentru Copii.

Nu în ultimul rând, notăm ajutorul pe care Eon îl dă Asociației Zi de Bine pentru a construi un teren de antrenament pentru câinii salvatori.

ADVERTISING

Suport psihologic gratuit, prin telefon

Persoanele afectate de pandemia Covid -19 și personalul medical beneficiază, începând de marți, de o linie telefonică de sprijin psihologic.

Astfel, oricine dorește poate accesa numărul de telefon 0219081 și va fi preluat de unul dintre cei 40 de psihoterapeuți voluntari, de luni până sâmbătă între ore 12:00 – 20:00.

Serviciul este realizat de Ministerul Sănătății, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România și Vodafone România.

Linia poate fi apelată cu tarif normal din toate rețelele telefonice.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Vom ruga apelantul să descrie problema cu care se confruntă, încercăm fie să oferim soluții practice, fie să oferim resurse.

Vom aborda apelanții pe modelul intervențiilor congnitiv-comportamentale, le spunem ce pot să facă, cum să schimbe percepția pe care o au privind problemele pe care le au, cum să își schimbe modul de viață”, a explicat Anca Dobran, președinte al Asociaţiei de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România.

ADVERTISING

E.ON susține proiectul Asociației Zi de Bine pentru un teren de antrenament pentru câinii salvatori

HAMtrenament pentru viață” e cauza susținută de Asociația Zi de Bine în luna aprilie și este dedicată celui mai bun prieten al omului, câinele.

Într-un singur an, în România au dispărut 400 de copii - 70 dintre aceștia fiind dispăruți la acest moment - iar în cazul unui cutremur, 2.500 de clădiri riscă să cadă doar în București. De aceea, Asociația Zi de Bine, în colaborare cu Asociația Clubului Câinilor Utilitari, amenajează un teren de antrenament pentru câinii salvatori.

Spațiul se află în zona de nord a Bucureștiului și va avea o suprafață totală de 7.000 mp.

Terenul va fi dotat cu obstacole și aparate specifice pentru câinii de căutare și salvare. De asemenea, echipele de intervenție vor primi echipamente de comunicații moderne necesare în misiunile de căutare, suma necesară pentru întregul proiect fiind de 35.000 de euro.

„În situații critice, precum un cutremur sau în cazul unui accident montan de exemplu, câinele utilitar este cel pe care echipele de salvare se bazează pentru a rezolva misiunea”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine.

Ateliere gratuite în vacanță la Opera Comică pentru Copii

Opera Comică pentru Copii și Cantus Mundi invită copiii la „Vacanță activă în București la OCC și Cantus Mundi”!

Programul este gratuit pentru participanți și susținut de Primăria Capitalei.

”Îți oferim două săptămâni de distracție, muzică, dans, ateliere de creație și socializare. Vacanță Activă în București la OCC și Cantus Mundi este o experiență originală și necesară pentru copii, dar și o soluție pentru părinții bucureșteni în această perioadă plină de provocări”, se arată în anunțul OCC.

Copiii vor participa la ateliere de Activități de comunicare, Dezvoltare personală, Cor – Jucării muzicale, Dans – mișcare, Ateliere de creație,
Lucru manual și activități practice, Aventura parc și activități în aer liber, Audiții muzicale explicate, Întâlnire cu artiști, Jocuri sociale și muzicale, Activități sportive și de înviorare.

Programul se desfășoară în trei locuri: Sediul Operei Comice pentru Copii, Sediul Corului Madrigal și Sediul Programului Național Cantus Mundi, iar pentru siguranța tuturor participanților, aceștia vor fi distribuiți în două serii/locație.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇