Israelul anunță în ce condiții primește românii vaccinați. Va fi mai simplu dacă guvernul român semnează un acord

Israelul anunță în ce condiții primește românii vaccinați. Va fi mai simplu dacă guvernul român semnează un acord

După Grecia, și Israelul va permite accesul în țară pentru toți turiștii români vaccinați.

În primă fază, începând cu data de 23 mai 2021, vor putea intra doar grupurile organizate, iar oamenii trebuie să prezinte un test negativ Covid și un test care să dovedească dobândirea anticorpilor în urma vaccinării.

Următorul pas ar fi eliminarea testului de anticorpi, dacă autoritățile române reușesc să ajungă la o înțelegere cu Israelul, potrivit unui comunicat de presă remis de Travel Communication.

”Testul serologic pentru români va putea fi eliminat prin semnarea unui acord bilateral între Guvernul Israelului si Guvernul României, prin care Israelul să recunoască certificatul de vaccinare emis de autoritățile din România”, se arată în comunicat.

ADVERTISING

În acest sens, Guvernul Israelului a inițiat deja discuții cu partea românească și a trimis deja o propunere la care se așteaptă răspunsul oficial al Guvernului României.

Astfel de tratate au fost semnate deja de Israel cu Grecia și Cipru.

Autoritățile de la Ierusalim vor oferi în zilele următoare mai multe informații despre întreg procesul de acces în Israel.

Israelul este țara cu procentul cel mai mare de persoane vaccinate, iar cetățenii din Israel sunt primii care se bucură de acest rezultat. După deschiderea economiei, este timpul să permitem accesul turiștilor străini într-o manieră atentă și calculată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Turismul este unul dintre domeniile cele mai afectate de pandemie. Vom analiza situația pandemică și vom continua să relaxăm măsurile restrictive”, a declarat Ministrul Sănătății din Israel, Yuli Edelstein.

"Permiterea zborurilor internaționale și unda verde oferită grupurilor de turiști este primul pas în reînvierea industriei turistice din Israel”, afirmă și ministrul turismului din Israel, Orit Farkash-Hacohen.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇