Din 16 aprilie, românii au liber la vacanțe în Grecia. Detalii de la ministrul Năsui

Din 16 aprilie, românii au liber la vacanțe în Grecia. Detalii de la ministrul Năsui

În prezent, Grecia este închisă pentru turiști, dar ministrul Economiei, Claudiu Năsui, vine cu o veste bună pentru români: din 16 aprilie, putem merge în Grecia în vacanță!

”Am discutat chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România și, din 16 aprilie, granițele Greciei se vor redeschide pentru turiști, evident, cu niște condiții. Și acelea sunt: un formular de localizare, și acela este ușor completabil pe Internet, sau cu certificat de vaccinare sau cu test PCR negativ”, a declarat Claudiu Năsui la Antena 3.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Referitor la întoarcerea în țară, Năsui a explicat în ce condiții poate fi evitată carantina:

”La momentul revenirii în țară, (...) dacă Grecia nu este pe lista aceea a CNSU-ului, nu e absolut nicio problemă. Dacă totuși este, și cetățeanul român este vaccinat, și prin vaccinare înseamnă 10 zile de la rapel, de la a doua doză, intră fără carantină. Deci nu are nicio problemă. 

Dacă nu are vaccinul și a fost bolnav de COVID în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea, nu intră în carantină”, a mai spus ministrul.

Momentan, persoanele care intră pe teritoriul elen trebuie să aibă motive absolut necesare, fiind excluse deplasările în scop de turism sau vizită.

Dacă aveți planuri de a călători în Grecia, citiți pe site-ul MAE toate informațiile de care aveți nevoie.

Cum e cu carantina

Dacă Grecia s-ar afla pe ”lista țărilor galbene”, atunci cine se întoarce în țară - și nu este vaccinat antiCovid sau nu s-a vindecat după boală - trebuie să stea în carantină timp de 10 zile, dacă prezintă un test negativ pentru depistarea COVID-19. Testul trebuie făcut cu cel mult 72 de ore înainte.

Dacă NU prezintă un test negativ, atunci perioada de carantină va fi de 14 zile.

Pentru mai multe informații despre regimul carantinei în România, dați CLICK AICI.

Iată ce s-a mai întâmplat în Grecia în ultima perioadă:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!