Grecia prelungește restricțiile până pe 19 aprilie. Toţi călătorii străini intră în carantină 7 zile

Grecia prelungește restricțiile până pe 19 aprilie. Toţi călătorii străini intră în carantină 7 zile

Grecia a anunţat duminică prelungirea restricţiilor asupra curselor aeriene interne până la 12 aprilie şi a celor internaţionale până la 19 aprilie, în contextul creşterii în continuare a numărului de infectări cu coronavirus, transmite Reuters.

Conform acestor restricţii, pasagerii pentru Grecia trebuie să deţină un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore şi să se supună unor teste aleatorii pentru COVID-19.

Toţi călătorii străini intră în carantină timp de şapte zile.

Călătorii israelieni care au fost vaccinaţi cu ambele doze cu cel puţin două săptămâni înainte de sosire nu mai sunt obligaţi la carantină
, potrivit unui acord în domeniul turismului încheiat între cele două state.

Majoritatea zborurilor spre ţări din afara UE sunt interzise, cu excepţia celor spre zece state, printre care Marea Britanie.

În transporturile interne sunt autorizate doar călătoriile esenţiale.

Şcolile, magazinele cu produse neesenţiale şi restaurantele sunt închise, dar autorităţile plănuiesc să permită redeschiderea magazinelor mici începând de luni, cu restricţii, iar liceele ar urma să reia cursurile fizice în cursul acestei luni.

Grecia a raportat vineri 3.080 cazuri noi de infectare – dintr-un total de peste 273.000 – şi 72 de decese, al căror bilanţ a depăşit 8.300.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇