Vești bune: Vaccin la liber, angajați testați săptămânal și mii de porții de mâncare donate copiilor săraci

Vești bune: Vaccin la liber, angajați testați săptămânal și mii de porții de mâncare donate copiilor săraci

Vestea bună a zilei este că oricine vrea poate să se vaccineze acum, pe loc. Desigur, acest lucru este posibil doar pentru imunizarea cu AstraZeneca, dar pentru cei care își doresc să își petreacă sărbătorile pascale protejați, aceasta este cea mai rapidă variantă.

Mai departe, vorbim despre un angajator care demonstrează încă o dată că își respectă atât angajații, cât și clienții. Kaufland își va testa gratuit angajații în fiecare săptămână.

Nu în ultimul rând, românii care au comandat mâncare online au fost darnici în pandemie și au contribuit la un program de donații prin care au oferit copiilor săraci 125.000 de porții de mâncare în ultimele cinci luni.

ADVERTISING

Vaccinare fără programare

Începând de vineri, 16 aprilie, oricine vrea să se vaccineze poate să se prezinte într-un centru care administrează AstraZeneca și va fi vaccinat, fără programare.

Doritorii au nevoie doar de buletin și de o stare bună de sănătate. Asta înseamnă să nu aibă simptome specifice de Covid, anunță reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, într-o postare pe Facebook.

Kaufland ofera teste rapide gratuit angajatilor

Kaufland România anunță că va pune la dispoziția tuturor angajaților din magazine, depozite logistice și sedii centrale, în mod gratuit, săptămânal, câte un test rapid COVID-19 antigen.

ADVERTISING

Testele vor fi distribuite începând de săptămâna viitoare, se arată într-un comunicat al companiei.

Măsura vine atât în sprijinul angajaților, care pot să depisteze din timp dacă s-au infectat, dar și în ajutorul clienților, care se pot baza pe faptul că personalul din magazine este testat săptămânal, deci riscul de transmitere a COVID-19 este redus.

ShareTheMeal: Românii au donat valoarea a peste 125.000 de porții de mâncare

Potrivit platformei de comenzi și livrări rapide foodpanda România, la cinci luni de la integrarea funcționalității ShareTheMeal în aplicație și site, a fost donată valoarea a peste 125.000 de porții de mâncare către zonele vulnerabile ale lumii unde fenomenul foametei este răspândit.

ADVERTISING

Din datele colectate de companie în perioada de timp menționată, utilizatorii au făcut circa 30.000 de donații pentru inițiativa ShareTheMeal. Fiecare donație prin foodpanda a avut o medie de peste 4 mese donate, cu un maxim de șapte mese per utilizator.

Funcționalitatea pentru donațiii ShareTheMeal este disponibilă în platforma foodpanda începând cu luna octombrie a anului trecut și oferă posibilitatea utilizatorilor să contribuie direct, printr-o simplă apăsare de buton, la combaterea foametei în zonele vulnerabile ale lumii, precum Yemen sau Siria.

Astfel, după finalizarea unei comenzi în aplicația foodpanda, aceștia pot sprijini inițiativa prin donarea echivalentului în bani a unei mese pentru o zi sau mai multe zile, optând pentru una dintre cele trei sume fixe: 2,4 lei, 7,2 lei sau 16,8 lei.

Donațiile sunt procesate de foodpanda și trimise ulterior către Programul Alimentar Mondial al Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇