Vești bune: Luminița de la capătul tunelului e aproape, dar rămânem darnici

Vești bune: Luminița de la capătul tunelului e aproape, dar rămânem darnici

Odată ce am trecut de 3 milioane de persoane vaccinate, parcă luminița de la capătul tunelului se apropie. Până și premierul Cîțu a vorbit cu optimism despre ”sfârșitul pandemiei”.

Și ca să vă demonstrăm că nu sunt doar vorbe goale, avem chiar o veste bună: în curând se vor relua spectacolele, iar cei vaccinați ar putea sta chiar și fără mască.

De fapt, vedem la vecinii maghiari măsuri încurajatoare care vor intra în vigoare în curând, având în vedere că și ei se apropie rapid de cifra de 4 milioane de persoane vaccinate.

ADVERTISING

Bonus: O donație importantă, care ne face să sperăm că vom rămâne darnici și după ce pandemia se va fi încheiat.

Ungaria anunță relaxarea restricțiilor la 4 milioane de vaccinați

Guvernul de la Budapesta a publicat o listă de noi reguli, cu măsuri mai relaxate, care vor intra în vigoare atunci când numărul cetăţenilor vaccinaţi împotriva Covid va atinge 4 milioane.

Astfel, magazinele vor putea rămâne deschise până la ora 23:00 şi interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii va începe la ora 24:00, notează agenţia de presă MTI.

ADVERTISING

În plus, muzeele, teatrele, bibliotecile, cinematografele, sălile de fitness vor fi redeschise pentru cei care fac dovada vaccinării.

România testează reluarea spectacolelor

Și România dă startul unui program pilot prin care testează modalități de repornire a activităților culturale, iar printre ideile atent analizate se numără și permiterea celor vaccinați să participe la spectacole fără mască.

”Tocmai pentru a arăta beneficiile vaccinării, propunem ca, cel puţin în programele unde participă persoane vaccinate, să nu se poarte mască, pentru că şi experimentele făcute în alte ţări ne-au arătat că vaccinarea e sigură şi demonstrează beneficiile chiar în cazurile în care participanţii nu poartă mască”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

ADVERTISING

BCR dă 100.0000 de euro pentru spitalul modular ATI de la Piatra Neamț

Banca Comercială Română va contribui cu o sponsorizare în valoare de 100.000 de euro la construcția spitalului modular ATI din Piatra Neamț, o inițiativă Dăruiește Viață.

„Spitalul Modular ATI Piatra Neamț este o investiție valoroasă, atât în această perioadă, cât și post-covid, putând funcționa 5-10 ani, în funcție de cum este întreținut. Asta înseamnă o construcție responsabilă, respectând standardele unei secții ATI moderne.

Ne bucurăm că împreună cu sponsorii și donatorii Dăruiește Viață reușim să fim #ÎmpreunăPentruMoldova”, spune Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.

Spitalul modular ATI din Piatra Neamț va reda Spitalului Județean din Piatra Neamț capacitatea de a trata pacienți în regim de terapie intensivă, după ce secția ATI a ars în totalitate într-un incendiu în noiembrie 2020.

Proiectul este estimat la aproximativ 2,5 milioane de euro, din care au fost strânși aproximativ 1 milion, fiind al doilea spital modular construit de Dăruiește Viață în timpul pandemiei, după cel de la Elias.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇