Vești bune: Vaccinarea Drive-Thru are succes la București, copiii sunt mai aproape de imunizare și o modalitate prin care azi putem fi mai buni

Vești bune: Vaccinarea Drive-Thru are succes la București, copiii sunt mai aproape de imunizare și o modalitate prin care azi putem fi mai buni

Centrul de vaccinare Drive-Thru din Piața Constituției s-a dovedit a fi un succes, poate și datorită ineditului pe care îl reprezintă. Oamenii nu mai vor spitale, cabinete și ”programare”. Vor libertate și preferă confortul propriei mașini, iar dacă asta este soluția, ne bucurăm că s-a implementat și la noi.

Mai departe, vorbim despre o decizie care ar putea ajuta și copiii să fie mai protejați și să revină la școală.

Nu în ultimul rând, vorbim despre niște oameni frumoși care fac minuni pentru copiii cu boli rare, pe care îi putem ajuta și noi.

ADVERTISING

Drive-Thru are succes la București

Așteptările organizatorilor primului Drive-Thru din București au fost întrecute încă din prima zi: 714 persoane au fost vaccinate, în condițiile în care autoritățile estimau o medie de 400 de persoane/zi.

”714 persoane au oprit astăzi la “stația” de vaccinare Piața Constituție”, anunță RO Vaccinare pe Facebook.

Centrul de vaccinare Drive-Thru din Bucureşti, de la Piaţa Constituţiei, va funcţiona zilnic, până în 12 septembrie, între orele 08:00-20.00 și are patru fluxuri.

???????????? 714 persoane au oprit astăzi la “stația” de vaccinare Piața Constituției???? Așteptările organizatorilor primului...

Publicată de RO Vaccinare pe Joi, 29 aprilie 2021

Copiii cu vârsta de 12-15 ani ar putea fi vaccinați cu Pfizer din iunie

Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani ar putea începe din iunie, în UE, ceea ce ne dă speranțe pentru un nou an școlar cu prezență fizică în bănci și cu libertate de socializare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

BioNTech urmează să depună la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) o cerere de autorizare în UE în acest sens.

Ajută copiii cu boli incurabile să fie tratați la ei acasă

HOSPICE Casa Speranței deschide în București, începând cu luna mai, o echipă de îngrijire la domiciliu pentru copiii cu un diagnostic rar sau care le amenință viața.

Astfel o echipă interdisciplinară – formată dintr-un medic, asistent medical, asistent social, kinetoterapeut, psiholog, consilier spiritual – va merge la domiciliul copiilor, pentru a oferi, în condiții de siguranță, îngrijire paliativă gratuită atât pentru micii pacienți, dar și pentru familiile lor.

ADVERTISING

Și noi putem ajuta redirecționând către această HOSPICE 3,5% din impozitul pe venit pentru ca aceasta să fie capabilă să ajungă la un număr cât mai mare de pacienți care au nevoie de îngrijire paliativă.

Formularele cu datele fundației sunt disponibile pe https://www.hospice.ro/3punct5hospice/, iar acestea pot fi depuse sau transmise, conform legii, până pe data de 25 mai 2021, către ANAF (le puteți trimite și la unul din sediile HOSPICE Casa Speranței, iar echipa HOSPICE le va depune la ANAF).

Procedura nu implică niciun cost, redirecționarea acestor sume realizându-se din impozitul care a fost deja reținut în 2020 de către stat.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇