EMA începe examinarea vaccinului chinezesc Sinovac

EMA începe examinarea vaccinului chinezesc Sinovac

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat marţi lansarea unei proceduri de ”examinare continuă” a vaccinului chinezesc împotriva covid-19 Sinovac.

Acest lucru deschide calea unei eventuale cereri de autorizare de urgenţă, în curând, a vaccinului în Uniunea Europeană (UE), relatează AFP.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Această decizie a Comitetului EMA al medicamentelor de uz uman de a începe examinarea continuă are la bază rezultate preliminare ale unor studii în laborator (date neclinice) şi studii clinice”, anunţă într-un comunicat EMA.

Datele vaccinului Sinovac Biotech urmează să fie evaluate pe măsură ce sunt disponibile în cadrul unor omologări de urgenţă, precizează EMA.

Agenţia europeană a autorizat până în prezent vaccinurile împotriva covid-19 ale alianţei americano-germane Pfizer-BioNTech, companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna, laboratorului farmaceutic britanico-suedez AstraZeneca şi laboratorului american Johnson & Johnson.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!