Decizie controversată: Un profesor de la NYU a fost concediat, după ce studenţii s-au plâns că este prea greu cursul

Decizie controversată: Un profesor de la NYU a fost concediat, după ce studenţii s-au plâns că este prea greu cursul

Un profesor de la Universitatea din New York (NYU) a fost concediat după ce o parte dintre studenţii săi şi-au exprimat nemulţumirea faţă de cursul predat de el. Unii părinţi şi profesori sunt însă de părere că incidentul arată de fapt indulgenţă faţă de standardele academice.

Maitland Jones Jr, 84 de ani, profesor de chimie organică, a fost concediat în august după ce mai mult de 80 de studenţi dintre cei 350 înscrişi la curs au semnat o petiţie prin care se plângeau de notele primite, de metoda de predare şi de lipsa de sprijin în timpul pandemiei de Covid, notează The Guardian.

ADVERTISING

Iniţiatorii petiţiei s-au plâns în legătură cu gradul de dificultate al cursului şi cu faptul că studenţilor nu li s-au oferit resursele şi ajutorul necesar, însă nu au cerut ca profesorul să fie concediat.

“Este timpul să realizaţi că un curs cu o rată atât de ridicată de abandon şi cu note atât de mici nu promovează învăţarea şi starea de bine a studenţilor şi pune într-o lumină proastă departamentul de chimie şi întreaga instituţie”, se arată în petiţie.

Mai mulţi profesori de chimie s-au adresat conducerii instituţiei, argumentând că decizia de a-l concedia pe Jones ar putea submina practici de predare demonstrate şi ar putea duce la acţiuni motivate de teamă.

ADVERTISING

De asemenea, o parte dintre părinţi consideră că decizia universităţii indică o problemă a sistemului de învăţământ, pe care ei îl consideră prea îngăduitor.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇