Cine sunt fiicele lui Putin, sancționate de SUA

Cine sunt fiicele lui Putin, sancționate de SUA

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost întotdeauna rezervat când a venit vorba despre familia sa. În 2015, în timpul unei conferințe de presă maraton, el a ocolit întrebările despre fiicele sale.

„Fiicele mele locuiesc în Rusia și au studiat doar în Rusia. Sunt mândru de ele. Vorbesc fluent trei limbi străine. Nu discut despre familia mea cu nimeni. Fiecare persoană își trăiește propria viață”, a spus el.

Deși Putin nu vrea să vorbească despre ele, alții o fac, scrie BBC. Cea mai recentă rundă de sancțiuni americane le-a vizat pe cele două fiice ale președintelui rus: Maria Voronţova, în vârstă de 36 de ani, și Katerina Tikonova, de 35 de ani.

ADVERTISING

„Credem că multe dintre bunurile lui Vladimir Putin sunt ascunse de membrii familiei și, de aceea, îi sancționăm”, a spus un oficial american.

Deși puține lucruri despre viața de familie a președintelui Putin au fost confirmate oficial, diverse documente, rapoarte din presă și declarații publice ocazionale sunt suficiente pentru a oferi un portret al Mariei și Katerinei.

Cele două sunt fiicele președintelui Putin și ale fostei sale soții Ludmila. Cei doi s-au căsătorit în 1983, când ea era însoțitoare de bord, iar el ofițer KGB.

Căsnicia lor a durat 30 de ani, astfel că în 2013 s-au despărțit. Putin a spus că „a fost o decizie comună. Cu greu ne vedeam, fiecare dintre noi are propria viață”.

ADVERTISING

Maria vrea să construiască un uriaș centru medical

Cea mai mare fiică a lor, Maria Voronţova, s-a născut în 1985. A studiat biologia la Universitatea din Sankt Petersburg și medicina la Universitatea de Stat din Moscova.

Acum este academician, specializată în sistemul endocrin. A fost co-autor al unei cărți despre încetinirea creșterii la copii și este și cercetător la Centrul de Cercetare Endocrinologică din Moscova.

Maria este și femeie de afaceri. BBC Rusia a relatat că este coproprietara unei companii care intenționează să construiască un uriaș centru medical.

Este căsătorită cu omul de afaceri olandez Jorrit Joost Faassen, care a lucrat cândva la gigantul energetic de stat rus Gazprom.

ADVERTISING

Cei care au vorbit cu Maria după invazia Ucrainei spun că ea își susține tatăl și a pus la îndoială relatarea internațională a conflictului.

Katerina a participat la concursuri de dans

În comparație cu sora ei, Katerina Tikonova a fost mult mai mult în ochii publicului, mai ales datorită talentelor sale de dansatoare rock n' roll. Ea și partenerul ei au ajuns pe locul 5 la un concurs internațional din 2013.

În același an, s-a căsătorit cu Kirill Şamalov, fiul unui vechi prieten al președintelui Putin. Nunta lor a avut loc într-o stațiune de schi exclusivistă de lângă Sankt Petersburg. Angajații de acolo au spus că cei doi miri au sosit cu o sanie trasă de trei cai albi.

Şamalov a fost sancționat de SUA în 2018, pentru rolul său în sectorul energetic al Rusiei. Trezoreria SUA a spus că „averea lui a crescut considerabil în urma căsătoriei”.

După invazia Ucrainei, doi activiști ruși au fost arestați pentru că au ocupat o vilă de lux din Biarritz, despre care se spune că ar fi deținută de Şamalov.

Katerina Tikonova este acum în mediul academic și în afaceri. Ea a avut o scurtă apariție în presa de stat rusă în 2018, pentru a vorbi despre neurotehnologie și, de asemenea, a fost prezentă la un forum de afaceri în 2021. În niciuna dintre apariții nu a fost menționată relația cu tatăl său.

Vladimir Putin are și nepoți. I-a menționat în 2017, dar nu a spus câți are și nici din partea cărei fiice sunt.

"În ceea ce privește nepoții mei, unul este deja la grădiniță. Vă rog să înțelegeți, nu vreau ca ei să crească precum niște prinți. Vreau să crească la fel ca oamenii normali", a susţinut liderul de la Kremlin.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇