SUA au impus noi sancţiuni care vizează un miliardar rus, familia purtătorului de cuvânt al lui Putin şi parlamentari

SUA au impus noi sancţiuni care vizează un miliardar rus, familia purtătorului de cuvânt al lui Putin şi parlamentari

Statele Unite au impus sancţiuni care îi vizează pe miliardarul rus Viktor Vekselberg, trei membri ai familiei purtătorului de cuvânt al preşedintelui Putin şi mai mulți parlamentari ruşi, în cea mai recentă serie de pedepse pentru invazia Ucrainei de către armata rusă.

Printre cele mai afectate de sancţiunile de vineri se numără zece persoane din consiliul de administraţie al VTB Bank, al doilea cel mai mare creditor din Rusia, şi 12 membri ai Dumei, camera inferioară a Parlamentului rus, se arată într-un comunicat al Departamentului Trezoreriei al SUA, citat de Reuters.

ADVERTISING

"Trezoreria continuă să tragă la răspundere oficiali ruşi pentru că au permis războiul nejustificat şi neprovocat al lui Putin", a declarat secretarul Trezorerie, Janet Yellen.

Război în Ucraina. Ziua 17 - vezi desfășurarea evenimentelor

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Putin, Dmitri Peskov, a fost vizat de sancţiuni încă de pe 3 martie. Măsurile de vineri se extind asupra soţiei sale şi a celor doi copii adulţi.

Aceştia duc "stiluri de viaţă luxoase care sunt incongruente cu salariul de funcţionar public al lui Peskov", a afirmat Trezoreria într-un comunicat.

ADVERTISING

Kremlinul nu a răspuns imediat la o solicitare a Reuters pentru comentarii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇