Fiicele lui Putin și Lavrov, sancționate de SUA pentru masacrul din Bucea

Fiicele lui Putin și Lavrov, sancționate de SUA pentru masacrul din Bucea

Statele Unite le sancționează pe fiicele lui Vladimir Putin, pe soția și fiica ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, împreună cu membrii consiliului de securitate al Rusiei, în cadrul celui mai nou pachet de sancțiuni, care a fost anunțat astăzi.

Administrația americană a anunțat că impune sancțiuni „elitelor ruse și a membrilor familiilor acestora, inclusiv sancțiuni asupra copiilor adulți ai președintelui Putin, soției și fiicei ministrului de externe Lavrov și membrilor Consiliului de Securitate al Rusiei, inclusiv fostul președinte și prim-ministru al Rusiei Dmitri Medvedev și prim-ministrul Mihail Mișustin.

ADVERTISING

Acești indivizi s-au îmbogățit în detrimentul poporului rus. Unii dintre ei sunt responsabili pentru acordarea sprijinului necesar pentru a susține războiul lui Putin împotriva Ucrainei. Această acțiune îi decuplează complet de sistemul financiar din SUA și le îngheață toate activele pe care le dețin în Statele Unite”, se arată într-un comunicat al Casei Albe.

Este vizată de sancțiuni și Sberbank, cea mai mare insitituție financiară din Rusia, precum și Alfa Bank, cea mai mare bancă comercială a țării.

ADVERTISING

În plus, americanii nu mai au voie să investească în Rusia, printr-un nou ordin executiv al președintelui SUA.

Președintele Joe Biden a transmis cât se poate de clar că sancțiunile vin în urma masacrului comis în orașul ucrainean Bucea de către armata rusă.

„Am spus clar că Rusia va plăti un preț sever și imediat pentru atrocitățile sale de la Bucea. Astăzi, împreună cu aliații și partenerii noștri, anunțăm o nouă rundă de sancțiuni devastatoare”, a transmis președintele SUA.

Marea Britanie a anunțat imedait că se va coordona cu SUA pentru a implementa sancțiunile.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇