Cum au fost dați de gol oligarhii ruși de amante pe Instagram

Cum au fost dați de gol oligarhii ruși de amante pe Instagram

Oricât de mult s-ar chinui oligarhii ruși să-și ascundă iahturile, conturile și apartamentele de lux din străinătate, postările făcute de soții, amante și fiice pe Instagram sau TikTok reușesc să-i dea de gol și se aleg cu ele confiscate.

Au pățit-o și unii dintre cei mai bogați și mai puternici oameni din Rusia, care au în comun o slăbiciune pentru iahturi, top-modele și Vladimir Putin, arată Vice.com.

La trei săptămâni după ce Rusia a invadat Ucraina, niște fotografii postate pe Instagram în care apare o tânără rusoaică de 26 de ani aflată pe un super iaht au făcut înconjurul lumii.

ADVERTISING

În câteva zile, Polinei Kovaleva, despre care se spune că ar fi fiica vitregă neoficială a ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, i s-a interzis intrarea în Regatul Unit, iar toate proprietățile ei de acolo au fost înghețate.

Un alt caz celebru este al temutului Igor Sechin, supranumit și Darth Vader al politicii de la Moscova, pe care Putin l-a luat sub aripa sa încă din anii 90.

Jurnaliștii de investigație de la OCCRP au reușit să facă legătura între el, iahtul Princess Olga (acum Amore Vero), care costă până la 200 de milioane de dolari și Olga Sechina (Rozhkova), soția lui cu 25 de ani mai tânără, pe baza pozelor postate de ea pe Instagram din Maldive, Italia, Vietnam, India, Germania și Franța, de la bordul iahtului.

ADVERTISING

Se pare că țările ei preferate erau Italia și Franța, în special stațiunile de lux din Sardinia și Corsica, iar tot timpul locuia pe iaht. Costurile cu funcționarea ambarcațiunii de lux se ridică la 19 milioane de dolari pe an, se mai arată în anchetă.

Rusul a negat totul, dar autoritățile din Franța au reușit să facă legătura între o firmă deținută de el și iahtul Amore Vero.

Există și un revers al medaliei: între timp, cei doi au divorțat, iar presa mondenă a scris că totul s-a întâmplat după ce, într-una din plimbările cu iahtul pe coasta Italiei, a apărut în peisaj și un tânăr pilot de curse.

ADVERTISING

Și la noi, fugarul milionar Dragoş Săvulescu a fost prins în Grecia, după ce iubita a pus poze pe Instagram, dacă mai țineți minte.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇