Cum a rămas un oligarh rus fără Maybach-ul blindat, de peste jumătate de milion de lire sterline

Cum a rămas un oligarh rus fără Maybach-ul blindat, de peste jumătate de milion de lire sterline

Autoritățile din Italia i-au confiscat oligarhului rus Alisher Usmanov un Mercedes blindat, în valoare de 670.000 de dolari (mai mult de jumătate de milion de lire sterline).

Mașina Mercedes Maybach S650 Guard VR10 a fost reținută în Sardinia, o insulă din Marea Mediterană, potrivit Business Insider.

De altfel, autoritățile italiene i-au confiscat oligarhului rus și un complex imobiliar, în valoare de 17 milioane de euro, dar și alte șase vehicule.

Bunurile confiscate în Sardinia se ridică la un total de 66 de milioane de euro.

ADVERTISING

Mercedesul blindat are ferestre groase de 10 centimetri, concepute pentru a rezista la explozii și atacuri cu mitralieră, a informat Corriere della Sera.

Război în Ucraina, Ziua 36 - Vezi desfășurarea evenimentelor

Usmanov a fost sancționat pe 28 februarie de Uniunea Europeană. Un raport al Consiliului UE arată că acesta are „legături deosebit de strânse” cu președintele rus Vladimir Putin și este considerat unul dintre „oligarhii săi preferați”.

Un purtător de cuvânt al miliardarului, care a fost și el vizat de sancțiunile din Regatul Unit și SUA, a declarat pentru The Guardian săptămâna trecută că și-a transferat unele dintre bunurile sale, inclusiv două conace din Marea Britanie.

ADVERTISING

Usmanov este a cincea cea mai bogată persoană din Rusia, cu o avere netă estimată la 18,7 miliarde de dolari.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇