Tânărul care-l urmărea pe Elon Musk are o nouă ţintă: avioanele oligarhilor ruşi

Tânărul care-l urmărea pe Elon Musk are o nouă ţintă: avioanele oligarhilor ruşi

Jack Sweeney, adolescentul din Florida care monitoriza online avionul lui Elon Musk, are acum o nouă țintă: oligarhii ruși.

Tânărul în vârstă de 19 ani, care a respins oferta de 5.000 de dolari a lui Musk de a-și șterge contul de Twitter, a lansat recent două noi conturi: @RUOligarchJets şi @Putinjet, potrivit CNN.

Cele două au strâns 300.000 de urmăritori și oferă actualizări în timp aproape real ale deplasărilor avioanelor private ruse, precum și imagini cu hărți care ajută la o mai bună localizare a aeronavelor.

ADVERTISING

Urmăreşte LIVE TEXT evenimentele din Ucraina în a 9-a zi de război

Sweeney a declarat pentru Wall Street Journal că oamenii i-au spus demult să creeze astfel de conturi de Twitter, iar aceste solicitări au crescut după ce sancțiunile i-au vizat pe cei mai bogați oameni din Rusia.

Oligarhii Rusiei au fost sancționați de Occident, după ce președintele Vladimir Putin a ordonat trupelor sale să intre în Ucraina. Statele Unite și aliații săi au răspuns sancționând persoanele bogate apropiate de Kremlin.

ADVERTISING

Unele dintre avioanele urmărite de conturile de Twitter ale lui Sweeney sunt cele ale proprietarului clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, omul de afaceri Alisher Usmanov și Leonid Mikhelson, președintele producătorului rus de gaze Novatek.

Într-un interviu acordat Bloomberg, Sweeney a spus că a fost uimit de dimensiunea avioanelor pe care oligarhii ruși le folosesc.

„Avioanele pe care le au acești oligarhi sunt absolut nebunești. Cei mai bogați oameni din Rusia călătoresc cu avioane de dimensiuni comerciale precum Airbus A319 și Boeing 737. Avioanele lor sunt uriașe în comparație cu alte avioane”, a spus tânărul.

ADVERTISING

În total, cele două conturi de Twitter urmăresc peste 40 de avioane și elicoptere ale oligarhilor ruși. Sweeney i-a invitat pe toți cei care pot să ajute la creșterea numărului de avioane care pot fi urmărite.

Contul de Twitter al lui Sweeney care îl urmărește pe Musk este încă activ. El a spus că îl va șterge doar în schimbul unui nou Tesla Model 3.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇