Elon Musk i-a oferit bani unui puști de 19 ani, ca să nu-i mai urmărească pe Twitter avionul privat

Elon Musk i-a oferit bani unui puști de 19 ani, ca să nu-i mai urmărească pe Twitter avionul privat

Elon Musk a încercat să-l convingă pe un tânăr de 19 ani să nu-i mai urmărească zborurile, oferindu-i chiar și bani pentru asta.

Din iunie 2020, contul de Twitter @ElonJet, urmărește avionul privat al lui Musk, cu ajutorul unui bot care filtrează datele publice ale Administrației Federale de Aviație.

Contul are acum peste 90.000 de urmăritori. În cea mai recentă postare, din 27 ianuarie, se anunță că avionul lui Musk a aterizat în Austin, după ce pe 26 ianuarie avionul era observat decolând de pe aeroportul californian Howthorne.

ADVERTISING

Contul a fost creat și e administrat de Jack Sweeney, student la University of Central Florida.

Tânărul a dezvăluit pentru USA Today că Musk l-a contactat personal anul trecut, cerându-i să steargă contul pentru că este un risc de securitate.

Sweeney îi răspunde că este un proiect în care a investit mult timp și că intenția sa nu a fost să creeze probleme de securitate. Adaugă și o glumă că ar putea renunța la cont în schimbul unei Tesla Model 3.

Musk continuă discuția, întrebându-l cum reușește să obțină datele și îl și întreabă direct cât l-ar costa ca să-l convingă să închidă contul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La un moment dat, Musk îi oferă suma de 5.000 de dolari, dar Sweeney îi răspunde că mai degrabă 50.000, ca sa-și plătească studiile și să-și cumpere și mașina.

În cele din urmă, Musk îi scrie lui Sweeney că nu i se pare corect să plătească pentru închiderea contului și chiar l-a sfătuit pe tânăr să accepte ofertele în bitcoin care îi veneau pe cont de la diverse persoane care voiau să-l încurajeze să-l țină deschis.

Întrebat de USA Today cum s-a simțit să fie abordat direct de Elon Musk, Sweeney a răspuns: ”A fost super, dar și destul de înspăimântător la început”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇