Planul lui Elon Musk de a implanta cipuri în creierul omenilor e pe cale să se împlinească?

Planul lui Elon Musk de a implanta cipuri în creierul omenilor e pe cale să se împlinească?

Neuralink, compania lui Elon Musk care lucrează la dezvoltarea unei interfeţe creier-calcultator, a postat un anunţ de angajare pentru un director de studii clinice, ceea ce ar putea însemna că se apropie de testarea implantului său neuronal pe oameni, relatează Bloomberg.

Neuralink a fost lansată în 2017 şi, potrivit lui Musk, scopul implantului la care lucrează, un dispozitiv de forma unei monede acoperit cu cabluri minuscule şi flexibile, este acela de a ameliora o serie de probleme de natură neurologică, de la pierderea memoriei la dependenţă. Dispozitivul a fost testat până acum pe porci şi pe maimuţe.

ADVERTISING

În luna aprilie a anului trecut, Neuralink a publicat un videoclip cu o maimuţă controlând un joc video doar cu cipul implantat în creierul său, iar Musk scria pe Twitter că "primul produs Neuralink îi va permite unei persoane cu paralizie să utilizeze smartphone-ul cu mintea mai repede decât o poate face altcineva cu degetele".

Conform descrierii postului de director de studii clinice, acesta “va lucra cu primii participanţi la testele clinice ale Neuralink”, dar nu sunt oferite mai multe detalii cu privire la stadiul în care se află procesul de selectare a participanţilor.

ADVERTISING

Anunţul vine în urma declaraţiilor din decembrie ale lui Musk conform cărora compania şi-a propus să implanteze dispozitivul în subiecţi umani în 2022, deşi rămâne de văzut dacă acest lucru chiar se va întâmpla în condiţiile în care miliardarul american a avansat de-a lungul timpului mai multe termene care s-au dovedit a fi prea optimiste.

Compania trebuie să facă aceste teste clinice înainte ca Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA să aprobe utilizarea dispozitivului în scopuri medicale. De altfel, printre atribuţiile viitorului director de teste clinice va fi şi gestionarea comunicării cu FDA.

ADVERTISING

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇